Constitutie: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Bajoro (overleg | bijdragen)
cat
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
Een '''consitutie''' is de staatsinrichting van een staat. Deze kan ( gedeeltelijk) in een [[grondwet]] zijn vastgelegd maar in het [[Verenigd Koninkrijk]] is dat nooit gebeurd en bestaat de constitutie uit honderden wetten en gebruiken.
Een '''consitutie''' is de staatsinrichting van een staat. Deze kan (gedeeltelijk) in een [[grondwet]] zijn vastgelegd maar in het [[Verenigd Koninkrijk]] is dat nooit gebeurd en bestaat de constitutie uit honderden wetten en gebruiken.
Bij het begrip consitutie gaat het evenzeer om de gebruiken, de bevoegdheden en de jurisprudentie als om de geschreven regels.
Bij het begrip consitutie gaat het evenzeer om de gebruiken, de bevoegdheden en de jurisprudentie als om de geschreven regels.



Versie van 13 dec 2006 22:17

Een consitutie is de staatsinrichting van een staat. Deze kan (gedeeltelijk) in een grondwet zijn vastgelegd maar in het Verenigd Koninkrijk is dat nooit gebeurd en bestaat de constitutie uit honderden wetten en gebruiken. Bij het begrip consitutie gaat het evenzeer om de gebruiken, de bevoegdheden en de jurisprudentie als om de geschreven regels.

Zie: