Kersen (hout): verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Hendrik F K (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Hendrik F K (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 15: Regel 15:
| tekst =
| tekst =
}}
}}
'''Kersenhout''' is een [[hout]]soort afkomstig van de [[Kers]]enboom ''Prunus avium'' welke voorkomt in Europa en Klein Azië. Het is fijnnervig, sterk en elastisch hout, waarvan de kleur varieert vangeelbruin tot rozebruin, vaak geaderd en ook gevlamd.
'''Kersenhout''' is een [[hout]]soort afkomstig van de [[Kers]]enboom ''Prunus avium'' welke voorkomt in Europa en Klein Azië. Het is fijnnervig, sterk en elastisch hout, waarvan de kleur varieert van geelbruin tot rozebruin, vaak geaderd en ook gevlamd.


==Toepassingen:==
==Toepassingen:==

Versie van 26 sep 2007 09:32

Sjabloon:Houtsoort Kersenhout is een houtsoort afkomstig van de Kersenboom Prunus avium welke voorkomt in Europa en Klein Azië. Het is fijnnervig, sterk en elastisch hout, waarvan de kleur varieert van geelbruin tot rozebruin, vaak geaderd en ook gevlamd.

Toepassingen:

Vanwege de mooie kersenrode kleur en goede bewerkbaarheid is kersenhout zeer geliefd in de luxe meubelmakerij met name tafelbladen en cabinetten, in de Biedermeiertijd was kersenhout zeer populair ook voor muziekinstrumenten. Afval van kersenhout wordt toegepast voor knoppen, mesheften en borstels.

Zie ook:

Externe link: