Naar inhoud springen

Stichting Different

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jasper Kloekmoed (overleg | bijdragen) op 8 mrt 2009 om 01:02. (Start)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Stichting Different biedt hulp aan mensen met homoseksuele gevoelens en mensen die verslaafd aan seks zijn vanuit een christelijke visie.

Geschiedenis

Johan Th. Bos schreef in 1974 het boekje Ik ben niet meer zo. Getuigenissen van een genezen homoseksueel. Bos was voorheen actief in de homoscene, maar kwam tot christelijk geloof en paste zijn levensstijl daaraan aan. In 1974 besloot de inmiddels werd de werkelijke naam van de hoofdpersoon bekend en in 1975 richtte Tot heil des volks de Evangelische Hulp aan Homofielen (EHAH) op. Sinds 2004 staat de stichting bekend onder de naam Different. Het werkveld en de activiteiten zijn verbreed en men richt zich niet alleen meer op de cliënt, maar tevens op zijn systeem.

Ideologie

Different gaat er vanuit dat homofilie en seksverslaving afwijkingen zijn ten gevolge van wat zij als 'scheefgroei', meestal tijdens de jeugd, benoemen. Omgeving, karakter, persoonlijkheidsontwikkeling, gebeurtenissen in het leven spelen mee als factoren, naast het algemene feit dat ieder mens de gevolgen van de zondeval in zijn leven zou merken.

Er wordt systemisch en in groepsverband bijeenkomsten aangeboden met als einddoel een 'gezonde' relatie. Hieronder verstaat Different een heteroseksuele relatie, uiteindelijk bekrachtigd met het kerkelijk huwelijk.

[bron?]