Travian

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Flying DutchJan (overleg | bijdragen) op 2 jun 2006 om 21:34.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

Travian is een massively multiplayer online game (MMOG) dat gespeeld wordt via een webbrowser. Als speler neemt men de leiding van een klein dorp op zich met de bedoeling om dit door middel van het produceren van goederen, handelen, het voeren van oorlog en het sluiten van allianties tot een machtig imperium te laten uitgroeien. Travian is de naam van de wereld waarin deze ontwikkelingen zich afspelen.

Binnen Travian zijn drie soorten stammen aanwezig: Romeinen, Germanen en Galliërs. Iedere stam heeft specifieke sterke en zwakke eigenschappen. Travianen hebben beschikking over vier verschillende grondstoffen: hout, klei, ijzer en graan. Deze grondstoffen zijn nodig voor het bebouwen en uitbreiden van het dorp en voor de voeding van dorpelingen.

Het spel is van origine Duits, maar is inmiddels in vele andere talen beschikbaar, waaronder het Nederlands. In april 2006 kende de Nederlandse variant drie servers. In mei 2006 werd er een 4de server geopend, een zogenaamde 'speed' server. Hierbij krijgt de speler kans om in zes weken Travian te spelen met een grotere snelheid: snellere grondstoffen, gebouwen... Er zijn meerdere servers nodig om te voorkomen dat er servers overbelast raken als gevolg van een te groot aantal spelers dat op eenzelfde moment gegevens van de server opvraagt.

Het spel is gratis, hoewel er ook een betaalde Plus variant is, waarbij men meerdere mogelijkheden heeft. Maar in het begin krijgt elke speler een gratis Plus account (voor 10 dagen) om te proberen welke niet overdraagbaar is.

Het spel Travian is verwant aan Age of Empires, Rise of Nations en Civilization. Het doet ook denken aan de Kolonisten van Catan, hoewel het laatste spel draait om een grondstoffenconcurrentie die niet in Travian aanwezig is, en andersom het strijdelement van Travian niet in Catan te vinden is.

Externe links

noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)