Wallie-card

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Lolsimon (overleg | bijdragen) op 3 apr 2007 om 20:46. (ingesproken)
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

De Wallie-card is een prepaid betaalkaart (Wallie) waarmee je betalingen op het internet kunt uitvoeren. Wallie is afgeleid van het engelse 'wallet' (= portemonnee). In tegenstelling tot een creditcard blijft de gebruiker van de Wallie-card anoniem bij het doen van online betalingen en kunner er betalingen worden gedaan zonder dat persoonlijke en/of financiële gegevens worden verstrekt.

Wallie is in Nederland geïntroduceerd in september 2003. De kraskaart met opdruk van een portemonnee met voeten en ogen is in vier eenheden verkrijgbaar: vijf, tien, twintig en vijftig euro bij enkele duizenden verkooppunten.

In 2006 is Wallie als betaalmiddel ook geïntroduceerd in België, Frankrijk en Mexico. Het hoofdkantoor van Wallie is gevestigd in Den Haag.

noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)

Zie ook

Externe link