Station Mesnil-Mauger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Station Mesnil-Mauger
Land Vlag van Frankrijk Frankrijk 
Plaats Le Mesnil-MaugerBewerken op Wikidata
Status buiten gebruikBewerken op Wikidata
UIC-identificatie 8744425Bewerken op Wikidata
Opening 1855
Sluiting 1938Bewerken op Wikidata
Lijnen Spoorlijn Mantes-la-Jolie - Cherbourg,
Spoorlijn Sainte-Gauburge - Mesnil-MaugerBewerken op Wikidata
Kaart

Station Mesnil-Mauger is een voormalig treinstation gelegen in de voormalige gemeente Mesnil-Mauger, onderdeel van de Mézidon Vallée d' Auge, in het departement Calvados in de regio Normandië. Het station lag aan de lijn van Mantes-la-Jolie naar Cherbourg en was eveneens terminus van de lijn van Sainte-Gauburge naar Mesnil-Mauger.

Ligging[bewerken | brontekst bewerken]

Het station bevond zich op kilometerpunt (PK) 208.685 van de lijn van Mantes-la-Jolie naar Cherbourg, tussen de stations van Lisieux en Mézidon, en op kilometerpunt 62.094 van de lijn van Sainte-Gauburge naar Mesnil-Mauger, waar dit station het eindpunt van was.

Het station is op 29 december 1855 geopend door de Compagnie des chemins de fer de l'Ouest met de opening van het trajectdeel Lisieux - Mondeville van de lijn van Mantes-la-Jolie naar Cherbourg [1] . Op 30 december 1881 is het station aangesloten op de lijn van Sainte-Gauburge naar Mesnil-Mauger, met de opening van het trajectdeel Ticheville-Le Sap en Mesnil-Mauger . Het station is in 1938 gesloten voor het passagiersvervoer. In 1990 werd ook het goederenvervoer op het station beëindigd; de gebouwen zijn enkele jaren later gesloopt.