Overleg:Zaalvoetbal
Onderwerp toevoegenIk hoor hier naast me dat futsal een type zaalvoetbal is, en niet synoniem is aan de sport. Kan iemand hierover uitsluitsel geven? Groetjes, Sietske Negeer uw gebit, dan gaat het vanzelf weg... 21 jun 2006 10:17 (CEST)
Dat kan ik wel! Futsal is de mondiale term voor zaalvoetbal. De KNVB heeft deze overgenomen en het is dan ook de te gebruiken term. In Nederland wordt dus geen zaalvoetbal meer gespeeld onder de KNVB, maar futsal. Met de invoering van futsal zijn wel een paar wijzingen in de spelregels gekomen zoals bv het iets fysiekere spel (op hoger niveau). Ik weet niet precies of de terugspeelbal-regel en de plofbal (die niet stuitert) tegelijk zijn gekomen. Sommigen spreken liever over zaalvoetbal (met een oud type bal en onbepertk terugspelen op keeper) en koppelen dat aan de oude regels. Op die manier zou je zaalvoetbal een andere vorm van voetbal in de zaal kunnen noemen. Dit wordt alleen in officeuze interne competities gespeeld en of in onderlinge oefenduels. De officiele Nederlandse term is echter gewoon futsal. Weet je voldoende? Gebruiker:Sop Za 24 juni 2006, 17.00 uur
- Aha... wellicht is bovenstaande ~nfo wel interessant om in het artikel op te nemen? Of het artikel splitsen in "zaalvoetbal" en "futsal"? Mijn man speelt namelijk nog steeds zaalvoetbal, volgens de oude regels dus. Inderdaad betreft het hier slechts een interne competitie tussen plaatselijke gelegenheidsteams. Sietske Negeer uw gebit, dan gaat het vanzelf weg... 24 jun 2006 17:55 (CEST)
Het speelveld
[brontekst bewerken]Ik denk dat de informatie die onder de sectie Het speelveld te gedetailleerd is, het lijken bijna de letterlijke regelementen. Heeft iemand zin deze informatie samen te vatten? Emvee 13 mei 2007 11:03 (CEST)
Regels die verschillen van het voetbal
[brontekst bewerken]Hier klopt enige informatie niet, zoals bijvoorbeeld de gele kaart. Het team dat in ondertal speelt, speelt dit maximaal 2 minuten. Dat wil zeggen: als het team dat in overtal speelt scoort, dan mag het team in ondertal met 1 speler aangevuld worden. Daarnaast kan er ook nog een kopje over de rode kaart toegevoegd worden. Hiervoor gelden dezelfde gevolgen als bij de gele kaart. Echter de tijdstraf bedraagt nu maximaal 5 minuten en de speler die de rode kaart getoond krijgt, moet de zaal verlaten en mag niet meer deelnemen aan het spel. Ook het terugspelen op de keeper klopt niet: dit geldt voor alle klassen van zaalvoetbal. Er staat nergens in de futsal regels dat er onderscheid gemaakt wordt in klassen bij het toepassen van deze regel. Poit 1984 8 dec 2008 13:25 (CET)
- Ik heb de KNVB-regels er even op nageslagen. Klopt als een bus; de regels zijn eigenlijk nog veel gedetailleerder, maar er is niets mis met de wijzigingen van deze gebruiker. Luctor 28 dec 2008 17:15 (CET)
Over regels die verschillen gesproken, er staat zo te zien nergens hoeveel spelers er in een team zitten. Klopt dat? Is dat bewust?
Zaalvoetbal in Nederland
[brontekst bewerken]Het aantal "bekendste clubs"
[brontekst bewerken]Onder het kopje 'Zaalvoetbal in Nederland' staat "De bekendste clubs in Nederland zijn" gevolgd door maar liefst 33 clubs. Wellicht is het een goed idee om hier minder verenigingen te noemen? Bijv. door uitsluitend clubs te vermelden die in de Topdivisie spelen. Op de huidige manier loop je namelijk het risico dat bijv. supporters van 'lagere verenigingen' (in de 1e klasse, 2e klasse, enz.) hun club er bij zetten... --Mathonius 3 feb 2010 12:43 (CET)