Naar inhoud springen

Gebruiker:Aldanirim38

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

De voormalige voetbal speler verrichtte sinds de 1980er's een flinke carrière als een succesrijke trainer van internationale voetbal teams. Christoph Daum vierde zijn grootste successen toen een trainer het "Vfb Stuttgart" met die hij 1992 winnaars van het Duitse kampioenschap en de Supercup-Overwinnaar werd. Bovendien hij zichzelf in Reukwater, Istanboel en Leverkusen verdiende. 2001 de schandaal kosten het rond zijn drugsverbruik de bijna reeds zekere optie op de nationale trainer post. 2004 en 2005 werden het de Turkse meester met Fenerbahçe SK...

BIOGRAFIE! Christoph Daum was geboren op de 24 oktober 1953 in Oelsnitz in de erts bergen.

Reeds in zijn jeugd, toonde het een sterke rente voor de voetbal sport. In de verdere carrière als een actieve voetbal speler gespeelde Daum voor de maatschappijen "de Hamborn 07"," harmonie Duisburg" en voor de amateurs het "1. FC Reukwater".

Van 1981 begon het wanneer trainers om actief te worden. Tot 1985 was het jeugd trainer het "1. FC Reukwater". In de volgen beide jaren klom het voor de zelfde maatschappij naar de Mede-trainer. Van 1986 tot 1990 functioneerde Daum als een baas trainer van de Reukwater voetbal club, die 1989 en 1990 naar de Duitse vice-meester vooruitging. Dit succes gaf aan de trainer een eerste nationale bekendheid.

Dit gaf aan de gelegenheid hem 1990 de verandering naar dat "Vfb Stuttgart" wiens team hij verkreeg zorgde voor tot 1993 als een baas trainer en met dat hij 1991/92 het Duitse kampioenschap. In de jaren 1994 verhuurde hij verplicht uzelf in de zelfde functie voor de Turkse voetbal maatschappij "Besiktas Istanboel". Dit werd 1994 Turkse beker overwinnaar en Supercup-Overwinnaar.

In de jaren 1995 leidde Daum zijn club naar het Turkse kampioenschap. In het jaar op dat het terug in de Federale Republiek om veranderde om in als een trainer in "Bayer Leverkusen" te krijgen. Door zijn prestatie en successen werd het in de aansluiting met het debacle van het Duitse voetbal nationale team in de Europa-Kampioenschap ongeveer 2000 als een mogelijke opvolger van de mislukte Erich Ribbeck geweest.

De heropleving plaatste in vooruitzicht van het Duitse voetbal onder Daum toen een nationale trainer echter wegbleef: Voor spoedig op die geriet Daum wegens bewezen drogeer misbruik in het kruisvuur van de openbare kritiek. Als een voorbeeld voor de jeugd en de sport een nationale trainer die verdacht het cocaïne-verbruik was, beschermde, niet langer draagbaar.

Het schandaal werd nog in verhevigd dat Daum het drugsverbruik eerst van iedereen ontkende, dat toonde aan als vrijwillige zelfs test - het wordt bekend Daumsche haar monster - echter cocaïne sporen en het die vervoerde liggen zou. De procedure voor de regionale Coblenz van de rechtbank tegen Daum de hoeveelheid tegen betaling van een fijn in van 10.000 Euro werd geregeld.

Daum beschadig nog 2000 in "Bayer Leverkusen" van en begon vollediger ontving de nationale trainer-post plande als van zomer 2001 voor het niet langer, dat dan Rudi. Een zaag 2001 Daum als een commentator van de "champions league" -spelen in de privételevisiestation RTL, waarvoor hij was actief ook tijdens de voetbal-EM in Portugal 2004 als een Mede-commentator.

Daum was sinds dan bovendien als een trainer die actief is voor "Besiktas Istanboel". In de bron 2002 draaide het echter de Bosforus de rug. De einden van juli 2002 werden berichten over onderhandelingen Daums met de maatschappij "storm Graz" over een toekomstige overeenkomst in de Oostenrijkse Bundesligisten als een goed bekende trainer.

Het leidde in maart 2003 Oostenrijk Wenen naar het 22ste kampioenschap. Christoph Daum werkte als van 1 juli 2003 als een baas trainer in "Fenerbahçe Istanboel", voorbijgegaane echter 2005/06 naar het einde van het seizoen zijn ontslag op nadat hij 2004 en 2005 Turkse meester en 2006 vice-meesters met Fenerbahçe Istanboel werd.

Terwijl het 4de INAS-FID voetbal het Wereldkampioenschap van de personen met leert en intellectuele handicap in augustus en september 2006 in Duitsland, was Christoph Daum als een trainer assistent actief. De 1 FC Reukwater Christoph Daum bevestigde in november 2006 als van 1 december 2006 als een nieuwe trainer van de Zweitligisten. Zijn contract was dicht bij het spel tijd 2010.

Christoph Daum leeft samen met zijn levensmetgezel Angelica Camm, met die het twee kinderen heeft.