Gebruiker:Dosseman

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Even voor de duidelijkheid:

Ik heb al ettelijke malen bijgedragen tot de Engelse Wikipedia en een paar keer aan de reis-pedia. Ik ben Amsterdammer en bezoek zeer vaak Turkije (80 keer tot nu toe). Ook fotografeer ik als hobby. De twee samen hebben me ertoe bewogen een inmiddels zeer grote site te maken waarin ik de steden en andere plekken die ik bezocht in meer dan 80.000 foto's toelicht. De site - niet commercieel, niet dogmatisch, dacht ik - geniet inmiddels veel aandacht en erkenning bij Turken (particulieren en overheden: de genel müdür, "general director", van het Turkse Ministerie voor Cultuur en Tourisme heeft me een waarderende brief geschreven, foto's van me staan in boeken van Penguin, Tüsiad e.v.a.) en andere geïnteresseerden zowel in het land zelf als wel over de hele wereld. Er zijn meer dan 120 miljoen maal foto's bekeken, dat zegt toch wel iets.

Nu en dan plaats ik een link naar een bepaalde pagina op mijn site in Wiki-artikelen over Turkije. Dat kan gezien worden als misbruik van de Wikipedia, maar althans op de Engelse Wikipedia heeft de enkeling die zich daarin verdiepte en dreigde me te blokkeren wegens overtreden van de huisregels ingezien dat ik een algemeen Turks belang diende, meer dan dat ik mezelf propageer.

Op de Nederlandse pedia heb ik me 27 maart 2007 aangemeld om bij een artikel over een Apollo tempel ook een link naar mijn pagina daarover te zetten. Ik hoop dat men mij dat toestaat en plezier heeft aan de (meer dan 150) foto's.

Als iemand besluit me hierop aan te vallen: best, dan hou ik er weer mee op. Wel jammer van de gemiste foto's voor anderen. Krijg ik niet zo'n oppositie, dan zal ik zo nu en dan meer bijdragen, ook in tekst, leveren. Wat de foto's aangaat, ik ben begonnen die op de Wikimedia Commons te zetten, de teller staat nu op ruim 8000 en door Corona komen er maandelijks zo'n 2000 bij. Ik werk het alfabet langs en ben bij de E (23-8-2020).

Ik ben blij met het onderstaande:

The Turkish Barnstar of National Merit
This is for your continuous efforts on uploading numerous beautiful Turkey-related images. You deserve recognition and appreciation. Keep it up. CeeGee 11:33, 25 June 2020 (UTC)

en al wat eerder:

De Fotografenster
Hi Dosseman! Each and every one of your photographs is an invaluable contribution to Wikipedia. Thank you! पाटलिपुत्र (talk) 16:36, 6 February 2019 (UTC)