Naar inhoud springen

Gebruiker:MoniqueDufais

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik ben een Nederlandse vrouw die naast haar bijna-fulltime baan (4 dg/wk) veel activiteiten heeft. Ik schilder, fotografeer en schrijf verhalen. Ik werk bij ANWB Rechtshulp, waar ik de juridische pagina's op de website schrijf en ook informatie geef aan de juristen op de afdeling.

Na de middelbare school ben ik een jaar als uitwisselingsstudent naar Californië gegaan. Ik was 16 en stapte heel zeker van mijzelf in het vliegtuig, nog een paar traantjes uit mijn ogen vegend vanwege het achterlaten van alles wat ik tot dan toe in mijn leven had gekend. Ach, het onbegrensde vertrouwen van de jeugd! In Californië ben ik begonnen met het fotograferen van mijn nieuwe leefomgeving en daar ben ik ook gaan schilderen, uit noodzaak geboren. Op een andere manier kon ik mijn vrienden toch echt geen kerstcadeautjes geven van mijn zakgeld van $16 per maand! Wel bleek Californië mijn hart te hebben gestolen, en ik keer dan ook nog steeds terug zo vaak ik kan.

Na terugkomst in Nederland nam de studie, een vriendje en een nieuwe baan mij zo in beslag dat ik met mijn liefhebberij lange tijd niets heb gedaan.

In 1994 ben ik schilderlessen gaan volgen bij het Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Mijn omgeving overtuigde me er al jong van dat kunst geen geweldige carrièremogelijkheden opleverde, en dus werk ik 4 dagen per week als juridisch medewerker, met daarnaast nog net wat tijd over voor mijn werkzaamheden als schilderes en fotografe. Dat laatste betreft voornamelijk landschappen, van de Hollandse winters tot de Californische woestijn.

Ik laat mij inspireren door de prachtige landschappen die ik op mijn vele reizen heb gezien. Vooral ben ik gefascineerd door de veerkracht van de natuur, hoe deze na een barre winter of een hete droge woestijnzomer weer tot bloei komt.

Mijn levenshouding is een optimistische. Dat is ook wel te zien aan de kleuren die ik gebruik. Hoewel mijn stijl in de loop der jaren is veranderd, hebben mijn werken altijd een positieve uitstraling.

Ik verwelkom de gelegenheid om met cliënten te werken in opdrachten. Het creatieve proces is heel anders, omdat de cliënt een deel daarvan uitmaakt. Zij hebben de vrijheid om aan te geven wat voor werk ze zoeken, en daaraan voeg ik toe mijn eigen creativiteit en stijl, en samen creëren wij een uniek kunstwerk.