Gebruiker:Workcycles

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Ik ben ondernemer met een Amsterdams fietsbedrijf (ook "WorkCycles"), helemaal gespecialiseerd in transportfietsen en bakfietsen. We maken, verhuren en repareren allerlei soorten degelijke fietsen, en doen gewoon wat we kunnen om dagelijks gebruik van fietsen te promoten. Ik ben trouwens een Amerikaanse expat, ongeveer 5 jaar in Nederland. Ik doe mijn best om net Nederlands te schrijven, maar mijn taalgebruik is soms toch nog wat onsubtiel. Excuses - jullie aanpassingen zijn dus hartelijk welkom.

Waarom ben ik in Nederland en waarom fietsen? Ik kwam aanvankelijk in Nederland als vormgever en ergonomist voor een grote Nederlandse firma. Maar ik bleef voor de fietsen. Ik ben altijd gek op fietsen geweest, maar hier zag ik dagelijks fietsgebruik op een (voor mij) onbekende schaal. Ik werd verliefd, ook op andere soorten fietsen zoals bak- en transportietsen en wilde daarmee iets doen. De fiets is een van de efficiëntste en meest menselijke uitvindingen ooit. De fiets is minimalistisch, stil, betaalbaar, duurzaam en gewoon leuk. Ik zie het dus als symbool van een ideale toekomst.

Ik ben (net) met Wikipedia begonnen om dezelfde reden. Ik ben meer dan 25 jaar met fietsen bezig geweest, als fietsenmaker, fiets- en fietsonderdeelontwerper, wielrenner, en de laatste enkele jaren als gespecialiseerd ondernemer. Ik heb dus veel kennis over fietsen opgebouwd. Ik vond weinig informatie in wikipedia over transport- en bakfietsen, dus wilde ik graag mijn kennis delen.

Natuurlijk kunnen Wiki toevoegingen ook commerciëel handig zijn, maar mijn kennis en de werkelijkheid gaan samen en ik zie geen "conflict of interest". Ik gebruik bijvoorbeeld onze eigen foto's om auteurrechtproblemen te vermijden, maar schrijf geen blatante reclame. Mochten andere Wikigebruikers mijn toevoegingen te commerciëel vinden, dan wil ik het graag horen.

WorkCycles website

Bakfiets-en-meer Weblog