Naar inhoud springen

Gebruiker:Zeloot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Binnen Wikipedia noem ik mezelf Zeloot (naar de Zeloten in de Bijbel, zie ook het Engelse zealot) en lever bijdragen op zeer divers vlak. Ik acht mezelf overigens weinig bijbelvast.

Ik heb een zeer brede interesse en ben afgestudeerd in de Sociale Wetenschappen, na een grondige

HBS-opleiding, dus van de oude stempel. Een zekere afschuw heb ik voor esoterische onderwerpen en modieuze politieke trends. Tegelijk fascineert het me wat de uitdragers (en uitbaters) van zulke visies beheerst en motiveert.

Veel interesse heb ik in geologie, het Midden-Oosten, het voormalige Oostblok, fermentatieprocessen, Stapelia's, Lythops, zeekoeien, zeekomkommers, en in trends in het medialandschap.
Ik meen dat de traditionele media steeds verder achterblijven in het analyseren van de werkelijkheid, mede door copy/paste journalistiek, koersloze hoofdredacties, positieve discriminatie, ondermaats onderwijs en een actievoerderige houding.
Ik deed bijna twee jaar zelfstandig onderzoek in het buitenland en ben momenteel werkzaam als journalist. Ik studeerde ook Russisch en heb zeer veel gereisd, in alle continenten behalve Zuid-Amerika en Antarctica.
Ten tijde van Frits Bolkestein was ik twee jaar VVD-lid (zelfs verkiesbaar) maar ben daarna weer héél snel vertrokken.