VNN

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Verslavingszorg Noord Nederland)
Naar navigatie springen Jump to search

VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) is als verslavingszorgorganisatie actief in de drie noordelijke provincies van Nederland: Drenthe, Groningen en Friesland.

Ontstaan en typering[bewerken]

VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) is op 13 mei 2004 tot stand gekomen na een fusie van de Dr. Kuno van Dijk Stichting, het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs Drenthe (CAD Drenthe) en de Ambulante Verslavingszorg provincie Groningen (AVG).

Naast professionele hulpverlening (ambulant, klinisch en via internet) bij elke hulpvraag rondom verslaving en middelengebruik, biedt VNN ook preventie-activiteiten en verslavingsreclassering in de 3 noordelijke provincies.

VNN heeft circa 34 locaties in 14 plaatsen verdeeld over de 3 noordelijke provincies. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Leonard Springerlaan in Groningen. De bestuurder van VNN is Prof.dr. Gabriël Anthonio

Afdelingen[bewerken]

Bijzondere afdelingen van VNN zijn:

Kliniek voor jongeren
VNN heeft een klinische afdeling voor jeugdigen onder de naam Vossenloo in Eelde.
Gezinsbehandeling
In Eelderwolde is een afdeling voor verslaafde ouders, De Borch, die met hun kinderen (tot 12 jaar) kunnen worden opgenomen en behandeld. Ook zwangere vrouwen worden opgenomen.
Training en nascholing
Ambulant zijn er vele mogelijkheden voor individuen, echtparen of gezinnen. Er zijn diverse speciale ambulante projecten, voor kinderen van verslaafde ouders, jongerenteams, leefstijltrainingen, sociale vaardigheidstraining. Voor professionals zijn er trainingen op gebied van motiverende gespreksvoering, vroegsignalering van verslavingsproblematiek etc
Internetbehandeling
In combinatie met ambulante hulp biedt VNN ook internetbehandeling.
Heroïnebehandelunit
In de stad Groningen en in Leeuwarden is een heroïnebehandelunit. Onder strikte voorwaarden krijgen zwaar- en langdurig verslaafden onder medisch toezicht heroïne verstrekt. Doel is verbetering en/of stabilisatie van de leefsituatie van de cliënt.

Externe link[bewerken]