VNN

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Verslavingszorg Noord Nederland)
Ga naar: navigatie, zoeken

VNN (Verslavingszorg Noord Nederland) is als verslavingszorgorganisatie actief in de drie noordelijke provincies van Nederland: Drenthe, Groningen en Friesland.

Ontstaan en typering[bewerken]

VNN is op 13 mei 2004 tot stand gekomen na een fusie van de Dr. Kuno van Dijk Stichting, het Consultatiebureau voor Alcohol en Drugs Drenthe (CAD Drenthe) en de Ambulante Verslavingszorg provincie Groningen (AVG).

Naast professionele hulpverlening (ambulant, klinisch en via internet) bij elke hulpvraag rondom verslaving en middelengebruik, biedt Verslavingszorg Noord Nederland ook voorlichting en preventie-activiteiten en verslavingsreclassering in de drie noordelijke provincies.

VNN heeft circa 36 locaties in 14 steden verdeeld over de drie noordelijke provincies. Het hoofdkantoor is gevestigd aan de Leonard Springerlaan in Groningen.

Afdelingen[bewerken]

Bijzondere afdelingen van VNN zijn:

Heroïnebehandelunit
In de stad Groningen en in Leeuwarden is een heroïnebehandelunit. Onder strikte voorwaarden krijgen zwaar- en langdurig verslaafden onder medisch toezicht heroïne verstrekt. Doel is verbetering en/of stabilisatie van de leefsituatie van de client.
Kliniek voor jongeren
VNN heeft een klinische afdeling voor jeugdigen, het Bauhuus (12 - 18 jaar)in de stad Groningen, een klinische afdeling voor jong volwassenen, de Breegweestee (17-25 jaar) in Eelde.
Gezinsbehandeling
In Paterswolde is een afdeling voor verslaafde ouders die met hun kinderen (tot 12 jaar) kunnen worden opgenomen en behandeld.
Cursus en training
Ambulant zijn er vele mogelijkheden voor individuen, echtparen of gezinnen. Er zijn diverse speciale ambulante projecten, voor kinderen van verslaafde ouders, jongerenteams, leefstijltrainingen, sociale vaardigheidstraining.
Internetbehandeling
In maart 2008 is Verslavingszorg Noord Nederland van start gegaan met internetbehandeling onder de naam Webzorg. Webzorg biedt internetbehandeling voor mensen met psychische en alcoholproblemen. Via een website kan men een zelftest doen en/of zich direct aanmelden voor een behandeling bij Webzorg.

Externe link[bewerken]