White Noise (film)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
White Noise
Tagline There are nearly 7 billion audio and video recording devices in homes around the world. Everyone of them is a portal
Regie Geoffrey Sax
Scenario Niall Johnson
Hoofdrollen Michael Keaton, Chandra West, Deborah Kara Unger, Ian McNeice, Sarah Strange, Nicholas Elia, Mike Dopud
Muziek Claude Foisy
Montage Nick Arthurs
Cinematografie Chris Seager
Distributie Universal Pictures (VS), Dutch FilmWorks (Ned)
Première 2005
Genre Horror/thriller
Speelduur 101 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Gewonnen prijzen Golden Trailer Awards - Golden Fleece
Overige nominaties Golden Trailer Awards - Best Horror, Teen Choice Award
Vervolg White Noise 2: The Light
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal:  Film

White Noise is een bovennatuurlijke thriller/horrorfilm uit 2005 van regisseur Geoffrey Sax. Deze werd in 2007 opgevolgd door White Noise 2: The Light.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Jonathan Rivers (Michael Keaton) vrouw Anna (Chandra West) rijdt met haar auto van een klif, maar haar lichaam is nergens te vinden. Weken zonder bericht gaan voorbij en Rivers bemerkt dat hij gevolgd wordt door een man. Wanneer hij deze aanspreekt, stelt die zich voor als Raymond Price (Ian McNeice), een paranormaal medium. Hij claimt dat Rivers' vrouw overleden is en dat hij contact heeft gehad met haar vanuit het hiernamaals. Rivers loopt weg en roept Price kwaad na dat hij een charlatan is en hem met rust moet laten.

In de weken daarna maakt Rivers vreemde dingen mee. Op verschillende apparatuur komen 'boodschappen' binnen die bestaan uit ruis, maar telkens met als afzender Anna. Inclusief op Anna's eigen telefoon. Rivers zoekt het kaartje op dat hij van Price kreeg en belt hem op. Deze laat hem kennismaken met electronic voice phenomena (bandstemmen). Er steeds meer van overtuigd dat hij langs deze weg zijn vrouw kan bereiken in het hiernamaals, gaat Price ermee aan de slag en lijkt succesvol. Zijn vrouw blijkt alleen niet de enige entiteit die Rivers bereikt.

Rolverdeling[bewerken]

Trivia[bewerken]