Windows Embedded

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Logo

Windows Embedded is een familie van besturingssystemen die gebruikt worden voor ingebedde systemen. Sinds Windows CE 1.0 biedt Microsoft hiervan tegenwoordig zes verschillende versies aan. Windows Embedded wordt gebruikt voor het ontwikkelen van servicegerichte apparaten met geavanceerde computermogelijkheden en bestaat uit ingesloten, uit componenten bestaande besturingssysteemtechnologieën.

Versies[bewerken]

Windows Embedded CE en ICOP Vortex 86DX
Windows Embedded Server 
Windows Embedded Server is gebaseerd op Windows Server. Het kan snel worden ingesteld op serverapparaten en kan op afstand beheerd worden. Omdat het op Windows Server gebaseerd is, kan het makkelijk in een Windows-omgeving geïntegreerd worden en zijn functies zoals Active Directory-services ook aanwezig.
Windows Embedded Standard 
Windows Embedded Standard is de geüpdatete versie van Windows XP Embedded en kan verschillende Windows-toepassingen en -stuurprogramma's uitvoeren.
Windows Embedded CE 
Windows Embedded CE is voornamelijk bedoeld voor kleinere apparaten, zoals een GPS-apparaat en bestaat uit een realtime 32-bit besturingssysteem.
Windows Embedded POSReady 
Windows Embedded POSReady is de versie van Windows Embedded die gebruikt wordt voor verkoop. Hierbij staat POS voor Point of Service.
Windows Embedded Enterprise 
Windows Embedded Enterprise wordt gebruikt voor het ontwikkelen van volledig functionele versies van Windows XP Professional of Windows Vista met een vaste functie.
Windows Embedded NavReady 
Windows Embedded NavReady is een systeem om navigatieapparaten te ontwikkelen die verbinding maken met Bluetooth telefoons, Windows-computers of internet.