Hersencentrum

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hersencentrum-GGZ is een Nederlands bedrijf dat sinds 2005 specialistische geestelijke gezondheidszorg aanbiedt aan volwassenen en jeugdigen in de provincie Noord-Holland. Hersencentrum had in 2021 ongeveer 100 medewerkers en is een 'Wet toetreding zorgaanbieders' organisatie.

Zorginhoudelijk wordt Hersencentrum gekenmerkt door een hybride structuur met een specialistisch en generalistisch aanbod voor zowel jeugd- als volwassenzorg. De organisatie werkt vanuit kleinschalige vestigingen met een medezeggenschapsstructuur volgens de sociocratische kringorganisatiemethode. De bedrijfskringen worden gevormd door lokale teams die werken in vijf steden, te weten Den Helder, Purmerend, Alkmaar, Haarlem en Amsterdam.

De organisatie is in 2005 gestart als eenmanszaak van Hessel Engelbregt en is in 2007 opgegaan in een besloten vennootschap. Vanaf 2007 is intensief samengewerkt met Andrés Guevara (thans Adagio Amsterdam).

Sinds 2011 maakt de organisatie deel uit van de zorgtak van 'Mental Holding' waar onder meer ook 'Psycho Medisch Centrum Noord-Holland' en het 'Academisch Centrum voor Trauma en Persoonlijkheid' onder vallen. In 2018 is Hersencentrum gefuseerd met de gefailleerde zorgorganisatie Ars Curae.

In samenwerking met 'RINO Noord-Holland' zijn er bij Hersencentrum praktijkopleidingsplaatsen voor de postacademische opleidingen tot klinisch psycholoog (sinds 2015), psychotherapeut (sinds 2009) en GZ-psycholoog (sinds 2007).

De wetenschappelijke afdeling van Hersencentrum werkt samen met de Vrije Universiteit Amsterdam en de Ludwig Maximilians-Universiteit. Hersencentrum publiceert onder de naam Hersencentrum Mental Health Institute.[1]

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]