Numéro

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Numéro Netherlands is een Engelstalig mode-, kunst- en designtijdschrift dat twee keer per jaar wereldwijd wordt uitgegeven. Het tijdschrift geldt als een van de meest vooruitstrevende publicaties in zijn soort en publiceerde eerder fotoreportages van beroemdheden en modellen als Jared Leto, Demi Lovato, Marina Abramovic, Dave Franco, Sydnes Sweeney en Heidi Klum. Uitgever Floris Media zegt alleen eigen producties toe te staan in zijn tijdschrift. Numéro Netherlands zegt met de titel een ‘fluïde doelgroep’ te bedienen, het magazine heeft veel lezers en volgers uit de LHBTQ+-gemeenschap. Timotej Letonja is sinds de eerste uitgave hoofdredacteur en creatief directeur van Numéro Netherlands, Floris Müller is uitgever en eigenaar.

In 2019 verscheen Numéro Netherlands allereerst[1] als aparte vrouwen- en manneneditie in het Nederlands. Vanwege verkoopbeperkingen in de Benelux als gevolg van Covid besloot de uitgever om de magazines Engelstalig te maken en wereldwijd te verkopen. Het magazine is actief op sociale media en produceert eigen videoproducties.

Evenementen[bewerken | brontekst bewerken]

Sinds 2021 is Numéro Netherlands ook actief als evenementenorganisator. Nieuwe uitgaven van het tijdschrift twee keer per jaar gepresenteerd op eigen dance-events, in mei en in oktober als partner van het Amsterdam Dance Event (ADE). Op de lanceringsevenementen van Numéro Netherlands draaien grote internationale dj’s als Mochakk, Nina Kravitz, Amelie Lens en Adam Beyer. Naast de eigen feesten, organiseert Numéro Netherlands openingen van modewinkels, productlanceringen en andere commerciële presentaties.

Numéro SAS[bewerken | brontekst bewerken]

Numéro Netherlands wordt onder licentie uitgegeven, de titel is eigendom van de Franse tijdschriften groep Numéro SAS. Behalve een Franse en Nederlandse uitgave heeft het tijdschrift publicaties in Japan, Korea, China, Thailand Rusland en Berlijn. Numéro werd in 1998 opgericht door Elisabeth Djian, de voormalige modedirecteur van Jill-magazine en huidige boegbeeld van het Franse tijdschrift. Halverwege 2000 verkreeg ondernemer Gregory Reiffers het eigendom van het tijdschrift.