Slaking

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Slaking
Pokémon
Nationaal
Vigoroth - Slaking (289) - Nincada

Hoenn
Breloom - Slaking (036) - Vigoroth

Japanse naam Kekking (ケッキング)
Evolutie van Vigoroth
Evolueert naar geen
Generatie Derde
Soort Slacker Pokémon
Evolutielevel Derde
Type Normaal
Hoogte 2 m
Gewicht 130,5 kg
Eigenschap Truant
Lijst van Pokémon

Slaking is een fictief figuur uit het computerspel van de tekenfilmreeks Pokémon.

Slakings beschrijving in de Pokédex vermeldt dat hij een "luie" Pokémon is, net als Snorlax. Deze Pokémon is ontworpen op het idee van de gorilla. Zijn enige eigenschap is "Truant". Die weerhoudt Slaking ervan om 2 keer achter elkaar aan te aanvallen. Om de beurt zal deze Pokémon absoluut niks doen.

Slaking is een afgeleide van Vigoroth die op zijn beurt een afgeleide is van Slakoth. Slaking en Vigoroth zelf kan men niet vangen op Pokémon-versies als Ruby, Sapphire en Diamond & Pearl. Slakoth echter kan men wel in het spel vinden (in de Diamond & Pearl-versies gebeurt dit door met een zogenaamde Pokéradar een bepaalde locatie te verkennen, Slakoth duikt daardoor dan op). Om Slaking te verkrijgen moet Slakoth getraind worden tot level 18 (waarbij hij verandert in een Vigoroth), en daarna verder tot level 36 (waarbij hij in een Slaking verandert).

Norman's Slaking[bewerken | brontekst bewerken]

Norman's Slaking (Japans: センリのケッキング Senri's Kekking) is in de tekenfilmserie Gym Leader Norman's voornaamste en krachtigste pokémon.

Slaking maakte zijn debuut in Love, Petalburg Style, waar hij in Norman's serre verbleef samen met zijn andere pokémon. Hij sliep doorheen bij de hele aflevering.

Norman gebruikte Slaking in Balance of Power in het gymgevecht tegen Ash, waar duidelijk werd dat hij een krachtige vechter is. Met zijn brute kracht versloeg hij bijna Ash's Grovyle. Toen Grovyle's Overgrow eigenschap werd geactiveerd, slaagde hij er in de overhand te krijgen en versloeg hij Slaking.