Gebruiker:Henk daalder

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Henk Daalder is veranderkundige en ingenieur.

Hij stelt zijn kennis en inzicht in dienst van de maatschappij. Daar is het Windparken Wiki uit voortgekomen. Een website waar iedereen kan samenwerken aan het ontwerp van zijn eigen regionale KOOP windpark. Omwonenden mede-opdrachtgever en later trotse eigenaar van hun windpark. De voorverkoop van kavels KOOP-windpark, maakt het draagvlak vooraf zichtbaar voor de politiek. En belangrijker, het koop-aanbod, ontlokt bij veel meer mensen duurzame overweging dan de praatjes van commerciële windpark huisjesmelkers en de ambtenaren die hen helpen de inwoners te benadelen met huisjesmelkers windparken.
Gemeentes verkopen ook kavels bouwgrond aan inwoners. Dus kunnen ze ook kavels windpark plan laten verkopen. Simpel door die verkoop in kavels koop-windpark als voorwaarde voor een vergunning te stellen. De gemeente beslist ook bij een weiland dat een woonwijk moet worden, hoeveel procent koop- en huur-woningen er moeten komen.

De filosofie achter het Windparken Wiki is gebaseerd op een veranderkundige diagnose van de weerstand tegen windmolens

De essentie van de aanpak is dat omwonenden zich kunnen identificeren met hun eigen duurzame statement. En dat ze trots blijven omdat een eigen kavel windpark stroom voor 2 cent per kWh oplevert, 20 jaar vaste prijs.

Henk Daalder is sinds feb 2017 lid van het FNV ledenparlement

Zijn blog is een van de manieren van interactie met de achterban
Twitter: @henkdaalder
Facebook: Henk Daalder