123video

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
123video
Type Video-uploadwebsite
Taal Nederlands
Registratie Alleen noodzakelijk voor het uploaden van video en foto's.
Eigenaar 123 Video BV
Opgericht 2006, november
Status Actief
URL http://www.123video.nl/
Portaal  Portaalicoon   Media

123video is een Nederlandstalige website voor het uploaden van video's en foto's die anno 2011 bijna een half miljoen video's bevat. De website valt onder 123 Video BV en werd opgericht in november 2006 door Chris van Tuijl, Alko Schuster en Marnix Wellinghoff. Het hoofdkantoor staat in Leek.

De website is verdeeld in 18 verschillende categorieën, waaronder een erotiek-gedeelte dat afgescheiden wordt van de rest van de website door middel van een leeftijdscontrole. De site biedt daarnaast ook de mogelijkheid aan om de meest bezochte en meest populaire video's te bekijken. De video's zelf kunnen bekeken worden zonder in te loggen, maar niet de foto's.

Daarnaast heeft de gebruiker de mogelijkheid om groepen en kanalen te vormen en wordt er op de website doorverwezen naar myjackpotcasino. Er kan gebruikgemaakt worden van een familiefilter waardoor erotische of controversiële content geweerd kan worden.

De website vraagt geld voor advertenties die per kanaal verschillend zijn en zich voornamelijk richten op een mannelijke demografie. Op de website zelf staat een disclaimer dat de website niet verantwoordelijk wordt gehouden voor de video's die gebruikers plaatsen.

Externe link[bewerken]