Amazin'

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Amazin´
Single van:
Idaly in samenwerking met Emms
Van het album:
Betty
Uitgebracht 13 mei 2022
Genre Nederhop
Duur 2:55
Label TopNotch
Schrijver(s) Idaly Faal, Emerson Akachar, Sergio van Gonter, Andy Ricardo de Rooy
Producent(en) Reverse, Andy Ricardo
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Idaly
2022
Betalen voor dit
  2022
Amazin´
  2022
Destiny
Singletijdbalk van Emms
2022
Donkere dagen
  2022
Amazin´
  2022
Oyster club
Volgorde op Betty
12
Alles
  13
Amazin´
  14
Ik heb je
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Amazin´ is een lied van de Nederlandse rapper Idaly in samenwerking met rapper Emms. Het werd in 2022 als single uitgebracht en stond in 2023 als dertiende track op het album Betty van Idaly.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Amazin´ is geschreven door Idaly Faal, Emerson Akachar, Sergio van Gonter en Andy Ricardo de Rooy en geproduceerd door Reverse en Andy Ricardo. Het is een nummer uit het genre nederhop. Het is een Nederlandstalig lied met veel Engelse termen en zinnen. Het lied gaat over een heel mooie en geweldige vrouw. De single heeft in Nederland de platina status.[3] Het is niet de eerste keer dat de twee artiesten met elkaar samenwerken, eerder waren ze al samen te horen op Louboutin, Birthday en Comfort zone.

Op 7 juli 2022 werd een remix van het nummer uitgebracht, waar naast Idaly en Emms ook de artiesten Ronnie Flex en Zoë Tauran te horen waren.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden verschillend succes met het lied in de Nederlandse hitlijsten. In de Single Top 100 kwam het tot de derde plek en was het 53 weken te vinden. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de tweede plaats van de Tipparade.