Avan Jogia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Avan Jogia
Avan Jogia
Algemene informatie
Volledige naam Avan Tudor Jogia
Geboren 9 februari 1992
Land Vlag van Canada Canada
Werk
Jaren actief 2006 - heden
Beroep Acteur, zanger
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Avan Tudor Jogia (Vancouver, 9 februari 1992) is een Canadese acteur en zanger. Hij speelde onder meer Beck Oliver in de televisieserie Victorious.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Jogia's doorbraak was in 2006, toen hij de rol speelde van Danny Araujo in A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story, een film van Agnieszka Holland. Ook verscheen hij in Aliens in America als Sam, een serie van The CW Television Network. In 2008 speelde hij de rol van Champ in Gym Teacher: The Movie en Tajid in Spectacular, beide producties van Nickelodeon.[1][2] Ook speelt hij de rol van Ben Stark in de tv-serie Caprica, een spin-off van Battlestar Galactica. Zijn meest recente rol is die van Beck Oliver in de serie Victorious. In de serie speelt hij het vriendje van Jade West (Elizabeth Gillies), het gemene meisje van school. Deze serie begon in maart 2010. De rol van Beck Oliver vertolkt hij ook in de cross-over iParty with Victorious, een televisiefilm waarin de acteurs van Victorious en iCarly samenkomen. De film was voor het eerst te zien op 11 juni 2011. Daarbij is hij te zien in de Nickelodeon film 'Rags' met Keke Palmer en Max Schneider.

In 2016 speelt Jogia in the Drowning en vertolkt hierin een rol van een psychopatische figuur die een hoop mensen probeert te manipuleren en hiermee weg denkt te komen. In 2019 was Jogia te zien in de film Zombieland: Double Tap. Jogia vertolkte de rol van Leon S. Kennedy in de film Resident Evil: Welcome to Raccoon City uit 2021.

Noten[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Southcoasttoday.com, 12 september 2008, Associated Press: "Chris Meloni tries hand at comedy in 'Gym Teacher'". Geraadpleegd op 25 september 2008.
  2. (en) Lionshareproductuctions.com, 23 mei 2008, "SPECTACULAR! wraps principal photography". Geraadpleegd op 25 september 2008.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Avan Jogia van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.