Bob's Burgers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Bob's Burgers
Bob's Burgers logo.png
Speelduur 22 - 24 minuten
Bedenker Loren Bouchard
Ontwikkelaar Loren Bouchard
Originele stemmen H. Jon Benjamin
Dan Mintz
Eugene Mirman
John Roberts
Kristen Schaal
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Seizoenen 5
Netwerk Fox Broadcasting Company
(en) IMDb-profiel
(en) TV.com
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Bob's Burgers is een Amerikaanse animatieserie gemaakt door Loren Bouchard voor Fox Broadcasting Company. Het eerste seizoen van 22 afleveringen werd in de eerste maanden van 2011 op die zender uitgezonden, het tweede seizoen volgde in de lente van 2012, een derde seizoen volgde in de herfst van 2012. In oktober 2012 bestelde Fox een nieuw en vierde seizoen van 22 afleveringen. De serie werd over de hele wereld verkocht en wordt intussen in vele landen uitgezonden, waaronder sinds maart 2014 ook door het Nederlandse Comedy Central.

In de serie figureert de familie Belcher, met vader en moeder Bob en Linda en hun kinderen Tina, Gene en Louise, die een hamburgerrestaurant uitbaten. De stemmen in de serie zijn van H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman, John Roberts en Kristen Schaal.

Personen[bewerken]

Bob Belcher is de vader van 45 jaar oud die koste wat kost zijn hamburgertent draaiend probeert te houden. Hij ondervindt hierin weinig steun van zijn buitenissige gezinsleden. Hij heeft op het zakelijke vlak een concurrent; Jimmy Pesto, de uitbater van de pizzeria tegenover, en op het amoureuze vlak Hugo Habercrove, de inspecteur van de Volksgezondheid en ex-verloofde van zijn vrouw Linda. Bobs stem klinkt saai en weinig enthousiast en zijn stem wordt ingesproken door H. Jon Benjamin.

Linda Belcher is de moeder van 42 jaar oud. Ze is een volkomen ander type dan Bob; ze is dolenthousiast en weinig serieus. Soms gedraagt ze zich ook een tikje naïef. Haar stem wordt ingesproken door John Roberts.

Tina Belcher is de 13-jarige dochter en oudste kind in het gezin. Ze is stil en heeft een mutsachtige uiterlijk. Ze heeft een passie voor paarden, erotische verhalen en achterwerken. In het allereerste oefenaflevering was ze een jongen en heette ze Daniel. Qua persoonlijkheid en uiterlijk verschilt ze weinig van Daniel. Volgens haar kleine zusje Louise is ze autistisch en ze heeft inderdaad wat autistische kenmerken. Ze is weinig enthousiast, begrijpt abstracte en dubbelzinnige woorden niet of nauwelijks en houdt zich doorgaans op de achtergrond, maar haar ouders zeggen dat ze niet autistisch is. Ze koestert amoureuze gevoelens voor Jimmy Pesto junior, de zoon van de concurrent van haar vader. Haar stem wordt ingesproken door Dan Mintz.

Gene Belcher is de 11-jarige enige zoon van het gezin. Hij houdt van grappen en van lol maken, hoewel veel mensen hem gewoon irritant vinden. Zijn stem wordt ingesproken door Eugene Mirman.

Louise Belcher is de 9-jarige dochter en jongste kind in het gezin. Ze draagt altijd een roze wintermuts met twee konijnenoren op haar hoofd. Ze is een druktemaker die vreselijk koppig kan wezen. Ook heeft ze manipulatieve eigenschappen. Ze vertelt graag sterke verhalen om interessant te lijken. In de eerste aflevering had ze op school tijdens haar spreekbeurt vertelt dat haar vaders hamburgers zijn gemaakt van het vlees van de overledenen die van het mortuarium naast de hamburgertent komen. Haar stem wordt ingesproken door Kristen Schaal.

De familie schijnt een veelzijdige afkomst te hebben. Ze hebben Griekse, Armeense, Italiaanse, joodse en Duitse wortels.

Onderscheidingen[bewerken]

In 2014 won de serie een Emmy Award voor beste animatieprogramma.