Breakout (2013)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Breakout (film 2013))
Breakout
Regie Damian Lee
Scenario Damian Lee
Hoofdrollen Rick Chad
Mary Eilts
Brendan Fraser
Gary Howsam
Bill Marks
Julius R. Nasso
Jeff Sackman
Bryon Sievert
Christine Sola
Steve Solomos
Deborah Wakeham
Richard Watson
Montage William Steinkamp
Cinematografie Curtis Petersen
Productiebedrijf Rollercoaster Entertainment
Split Decision Productions
Vortex Words Pictures
Distributie Sony Pictures Home Entertainment
Genre Actiefilm
Speelduur 89 minuten
Taal Engels
Land Canada
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
(mul) TMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Breakout is een Canadese actiefilm uit 2013 onder een regie van Damian Lee. Hoofdrollen worden gespeeld door Rick Chad, Mary Eilts en Brendan Fraser.[1]

Verhaal[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.

Jack Damson is een milieu-activist. Wanneer een grote firma plannen heeft om een bos te rooien, gaat hij met een groep mensen protesteren. Het komt tot een handgemeen waarbij een van de medewerkers van de firma ongelukkig ten val komt en sterft. Jack, die de klap gaf, wordt opgesloten in de gevangenis.

Jack was getrouwd met Maria en ze hebben twee kinderen: Jenny en Mikey. De kinderen gaan met een vriend van Jack, Chuck, op kampeertocht in de bossen. Psychopaat Tommy Baxter en zijn mentaal gehandicapte broer Kenny zijn ook in het bos en hebben er een buitenverblijfje gehuurd. Wanneer de eigenaar van dat huisje beweert dat de huur niet werd betaald, wordt hij door Tommy vermoord. Jenny en Mikey zijn hiervan getuigen waarop Kenny en Tommy een klopjacht op hen houden om ze te vermoorden. Nadat Jenny haar gsm verliest, wordt deze gevonden door Kenny. Hij belt naar Maria en herkent in haar zijn overleden moeder. Zo komt Maria te weten dat haar kinderen in gevaar zijn. Wanneer zij Jack inlicht, bedenkt hij een plan om uit de gevangenis te ontsnappen zodat hij zijn kinderen kan redden.