CF Intercity

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
CF Intercity
Naam CF Intercity Sant Joan D´Alacant
Bijnaam Los hombres de negro
Opgericht 2017
Stadion Ciudad Deportiva Antonio Solana,
Alicante
Capaciteit 4.000
Voorzitter Vlag van Spanje Salvador Martí
Trainer Vlag van Spanje Alejandro Sandroni
Competitie Primera Federación (III)
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

CF Intercity is een Spaanse voetbalclub dat twee standplaatsen kent, Sant Joan d'Alacant en Crevillent in de regio Valencia. De club speelt in de Segunda División RFEF. Thuisstadion is het Ciudad Deportiva Antonio Solana, dat 4.000 plaatsen heeft. Het is de eerste ploeg in Spanje die aanwezig is op de beurs.[1]

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

CF Intercity werd opgericht in 2017. Het team ontstond nadat een groep investeerders onder leiding van Salvador Martí en Javier Mira zich had aangesloten bij GCD Sant Joan, een club die in 1929 was opgericht. Ze wijzigden de structuur van de club, waardoor de hele geschiedenis en de kleuren van de club verloren gingen en de ploeg opnieuw op het niveau van de Eerste Regionale reeks moesten beginnen.

In het eerste seizoen 2017-2018 speelde de club op het zesde niveau van het Spaans voetbal. Dit was gelijk een succes, want de club werd kampioen en promoveerde naar de Preferente.

Ook daar werd de club in haar jaar kampioen. Intercity promoveerde opnieuw en startte het seizon 2019-2020 in de Tercera División. Het eerste seizoen behaalde de ploeg een vijfde plaats met het behoud als gevolg. Het betekende ook de eerste deelname aan de Copa del Rey in de geschiedenis van de ploeg. In de voorronde werd UD Gran Tarajal, een andere ploeg die vorig jaar kampioen speelde in de Preferente, nog uitgeschakeld. Maar tijdens de eerste ronde werd er met 0-3 verloren van Athletic Bilbao, een ploeg uit de Primera División.

Tijdens het overgangsseizoen 2020-2021, het laatste van de Segunda División B, kon de ploeg een plaats in de Segunda División RFEF afdwingen.

Ook tijdens dit seizoen 2021-2022 speelde de ploeg constant aan de top van de Segunda División RFEF en werd het uiteindelijk kampioen.

Zo speelt de ploeg vanaf seizoen 2022-2023 in de Primera División RFEF.

Andere sporten[bewerken | brontekst bewerken]

De ploeg heeft ook een sectie, die zich met basketbal bezig houdt. Haar ploegnaam is Club Baloncesto Lucentum Alicante. Deze ploeg werd opgericht in 2015 en speelt in de categorie Leb Oro.

Overzicht competitie en beker[bewerken | brontekst bewerken]

Seizoen Competitie Positie Resultaat Beker deelname
2017/18 1° Regional VI Kampioen Stijgt naar Preferente Nee
2018/19 Preferente V Kampioen Stijgt naar Tercera División Nee
2019/20 Tercera División IV 5de plaats Behoud 1ste Ronde
2020/21 Tercera División IV 3de plaats Verhuist naar Segunda División RFEF Nee
2021/22 Segunda División RFEF IV 2e plaats Promotie naar Primera Federación Nee

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]