Caracas FC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Caracas FC
Caracas FC
Naam Caracas Fútbol Club
Bijnaam Los Rojos del Ávila
Opgericht 12 december 1967
Stadion Estadio Brígido Iriarte
Cocodrilos Sports Park
Capaciteit 15.000/30.000
Voorzitter Vlag van Venezuela Phillip Valentiner
Trainer Vlag van Venezuela Henry Meléndez
Competitie Primera División Venezolana
Thuis
Uit
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Caracas FC, ook bekend als gewoon Caracas, is een Venezolaanse voetbalclub uit Caracas. De club is met zijn negen titels in de Primera División Venezolana het meest succesvolle team in de voetbalgeschiedenis van Venezuela.

Caracas F.C. wordt Los Rojos del Ávila genoemd. Dit verwijst naar hun rode truitjes en naar de Cerro del Ávila, een berg in de buurt van Caracas.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Toen de club werd opgericht in 1967, speelde het team een tiental jaar in een amateurcompetitie. Begin jaren tachtig werd het team, toen nog Yamaha genaamd, succesvol in verschillende kampioenschappen voor amateurclubs. In 1984 werd Yamaha omgedoopt tot Caracas-Yamaha en werd de club opgenomen in het Venezolaanse profvoetbal. In het eerste seizoen in de Secunda División Venezolana (tweede klasse) werd Caracas meteen kampioen en promoveerde het naar de Primera División Venezolana.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Op 5 april 2007 bereikte Caracas F.C. voor de eerste keer de tweede ronde van de Copa Libertadores nadat het het Argentijnse River Plate had uitgeschakeld (0-1 in Buenos Aires en 3-1 in Cúcuta, Colombia. Caracas speelde daar vanwege een sanctie van de CONMEBOL).

Stadion[bewerken | brontekst bewerken]

Caracas FC speelt zijn thuiswedstrijden in het Cocodrilos Sports Park met een capaciteit van 3.500 toeschouwers. Het stadion zal uitgebreid worden tot 6.000 zitjes en nadien tot 15.000. Het veld bestaat uit kunstgras. Voor grote toernooien en topwedstrijden wijkt Caracas FC uit naar het Estadio Brígido Iriarte. Hoewel dat stadion officieel een capaciteit heeft van 12.000 komen er voor wedstrijden tegen Deportivo Táchira 20.000 enthousiaste fans opdagen. Daarom werd voor de laatste Copa Libertadores ook het Estadio Olímpico (35.000 plaatsen) gebruikt.

Bekende (oud-)spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Caracas Fútbol Club van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.