Charlotte Casiraghi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Charlotte Casiraghi

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi (Monaco, 3 augustus 1986) is de oudste dochter van prinses Caroline van Monaco en van de overleden Stefano Casiraghi.

Leven[bewerken]

Charlotte Casiraghi werd op 3 augustus 1986 geboren in de Prinses Grace kliniek in Monte Carlo in Monaco. Charlotte is een populair mikpunt van de pers door haar uiterlijk.[bron?] Ze wordt gezien als een stijlicoon zoals haar moeder en ook haar oma (de Amerikaanse filmster Grace Kelly). Ze draagt geen titel, omdat haar moeder hoopte dat ze daardoor een normaler leven zou leiden. Desondanks staat Charlotte, sinds de geboorte van de tweeling van Prins Albert II en Charlene, op plaats zeven in de lijn van de Monegaskische troonopvolging.

Voor de dood van haar vader (in 1990) woonde ze met haar ouders, haar oudere broer Andrea en haar jongere broer Pierre in Monaco. Daarna verhuisde het gezin naar Saint-Rémy-de-Provence, een dorp in Zuid-Frankrijk. Daar leerde ze paardrijden, wat ze nog steeds graag doet.

Charlotte heeft een relatie met de komiek Gad Elmaleh. Op 17 december 2013 kreeg het stel een zoon, Raphaël. Het kind is het tweede kleinkind van prinses Caroline van Monaco.

Stiefvader[bewerken]

In januari 1999 veranderde haar leven weer toen haar moeder trouwde met prins Ernst August (V) van Hannover. Zeven maanden later kreeg ze een halfzusje, Alexandra, van wie zij peetmoeder is. De familie verhuisde naar Fontainebleau, 65 km ten zuidoosten van Parijs, zodat haar moeder en stiefvader dichter bij de Duitse grens zouden zijn. Ook wilde Ernst-August dichter bij Londen wonen, aangezien zijn ex-vrouw daar met zijn andere kinderen woont.

Talen[bewerken]

Charlotte spreekt vloeiend Italiaans, Frans, Engels en Duits.

Hobby's[bewerken]

Haar hobby's zijn naast paardrijden: skiën, snowboarden en zwemmen.

Voorganger:
Pierre Casiraghi
Lijn van troonopvolging van Monaco
7
Opvolger:
Alexandra von Hannover