Chicago Fire (seizoen 4)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Chicago Fire (seizoen 4)
Televisieprogramma Chicago Fire
Land van oorsprong Vlag van Verenigde Staten
Zender(s) Vlag van Nederland Foxlife
Vlag van Nederland Fox
Start 13 oktober 2015
Einde 17 mei 2016
Aantal afleveringen 23
Seizoenchronologie
← Vorige
Volgende →
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Dit artikel vat het vierde seizoen van Chicago Fire samen. Dit seizoen liep van 13 oktober 2015 tot en met 17 mei 2016 en bevatte drieëntwintig afleveringen.

Rolverdeling[bewerken | brontekst bewerken]

Hoofdrollen[bewerken | brontekst bewerken]

Terugkerende rollen[bewerken | brontekst bewerken]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud of de afloop van het verhaal.
Nr. Aflevering Titel Regisseur Schrijver(s) Selectie gastrollen Uitzenddatum Vlag van Verenigde Staten
70 1
Let It Burn
Joe Chappelle Andrea Newman
Michael Gilvary
Izabella Miko - Katya
Brad Einstein - Ian
Jack McLaughlin-Gray - Carl
Eric Mabius - Jack Nesbitt
Susannah Flood - Athena
Andy Ahrens - Danny Borelli
13 oktober 2015
Casey raakt verzeild in een bedreigende situatie in de club van Nesbitt, waar hij undercover werkt in het politieonderzoek tegen mensenhandel. In de top van het management wordt een nieuwe baas aangesteld, dit brengt een onwelkome verrassing voor Severide. Dawson moet ondertussen accepteren dat haar leven gaat veranderen, een nieuwe kandidaat brandweerman maakt een ongebruikelijke eerste indruk en de buurtbewoners slaan hun handen in elkaar in de strijd tegen drugsoverlast in hun buurt.
71 2
A Taste of Panama City
Sanford Bookstaver Tiller Russell Yaya DaCosta - April Sexton
Don Kress - chief brandweer
Garret Kaminskis - hoofd onderzoeksteam brandweer
Eric Mabius - Jack Nesbitt
20 oktober 2015
Nu Dawson zwanger is wordt zij aan het werk gezet achter een bureau, haar taak is het onderzoek naar verdachte branden. Ondertussen worstelt Severide nog steeds met zijn nieuwe rol en Casey is nog steeds undercover aan het werk in het politieonderzoek naar Nesbitt. Café Molly's wordt bedreigd met sluiting door klachten over geluidsoverlast.
72 3
I Walk Away
Tom DiCillo Sarah Kucserka
Veronica West
Brian Geraghty - Sean Roman
Mark Hengst - Roger Maddox
Jose Santiago - Steve
Oliver Platt - dr. Daniel Charles
Andy Ahrens - Danny Borelli
27 oktober 2015
Kazerne 51 ontvangt een melding, uit een buurt met een slechte naam, van een man die zijn voet heeft verbrijzeld. Tijdens deze gebeurtenis krijgt Boden van de vrouw van het slachtoffer bewijs wat zijn naam kan zuiveren. De broer van kandidaat brandweerman Borrelli probeert hem te overtuigen om te gaan verhuizen naar een ander huis. Dawson is bezig met een onderzoek van een vergiftigingszaak, dit zorgt ervoor dat Boden in een lastig parket raakt. Dan krijgt Dawson ineens last van hevige pijnen en raakt buiten bewustzijn.
73 4
Your Day Is Coming
Reza Tabrizi Jill Weinberger Samuel Caleb Hunt - Craig Gurwitch
Robert G. Beck - Gary
Courtney Cavanagh - Maura Sullivan
Jaden Klein - Kevin Sullivan
Susannah Flood - Athena
3 november 2015
Dawson wordt met spoed naar de spoedeisende hulp gebracht, daar krijgt zij tot haar grote ontzetting te horen dat zij een miskraam heeft gehad. Severide en Boden willen Dawson helpen in deze moeilijke tijd en proberen de vergiftigingszaak op te lossen. Nu café Molly's een officiële aankondiging heeft gekregen voor sluiting, zoekt Borrelli hulp bij zijn vrienden om dit tegen te gaan.
74 5
Regarding This Wedding
Joe Chappelle Michael A. O'Shea Gordon Clapp - kapelaan Orlovsky
Don Kress - chief
10 november 2015
Boden biedt een bruidspaar kazerne 51 aan voor hun huwelijksfeest nadat een brand hun eerdere locatie heeft verwoest. Chief Riddle dreigt echter roet in het eten te gooien als hij zijn medewerking weigert, dit zorgt voor grote spanning tussen hen beide.
75 6
2112
Holly Dale Ian McCulloch Tom Amandes - rechercheur Ryan Wheeler
Darin Heames - Bob
Ilfenesh Hadera - Serena
Marina Squerciati - Kim Burgess
Geddy Lee - zichzelf
17 november 2015
De spanningen tussen Patterson en Severide dreigt uit de hand te lopen nadat Severide, zonder toestemming van Patterson, een telefoontje pleegt tijdens de werkzaamheden. Hierdoor vraagt Patterson zich af of Severide nog wel thuishoort bij de brandweer. Ondertussen nemen Borelli en Chilton een volgende stap in hun romance. Cruz krijgt bezoek van een oude bendelid van zijn broer Leon. Boden en zijn vrouw Donna krijgen nieuwe buren, die overdreven vriendelijk blijken te zijn.
76 7
Sharp Elbows
Dan Lerner Tiller Russell
Liz Alper & Ally Seibert
Treat Williams - Benny Severide
Tom Amandes - rechercheur Ryan Wheeler
Lucinda Johnston - Ashley Daniels
24 november 2015
Boden moet vrezen voor strafrechtelijke vervolging na een incident met zijn buren, hij krijgt dan hulp van brigadier Voight. De spanningen tussen Severide en Patterson blijven doorgaan, de vader van Severide wint dan informatie in over Patterson wat hem in grote verlegenheid kan brengen. Ondertussen groeit de romance tussen Chilton en Borelli, Otis vraagt Brett als date voor het galafeest van de brandweer en Cruz helpt een oude vriend.
77 8
When Tortoises Fly
Haze Bergeron Michael Gilvary Tom Amandes - rechercheur Ryan Wheeler
Ilfenesh Hadera - Serena
Rachel DiPillo - Sarah Reese
Chris Agos - Steve Kot
Mark Hengst - Roger Maddox
1 december 2015
De situatie tussen Boden en zijn buren wordt al snel slechter, nadat Donna hun buren confronteerde met het ontstaande situatie en daarna vermist wordt. Rechercheur Wheeler besluit zijn huis te onderzoeken voor meer antwoorden. Een staatsadvocaat bezoekt brandweerkazerne 51 voor een gesprek met Boden over de Maddox zaak. Dit gesprek zorgt ervoor dat Boden gaat vermoeden dat deze zaak een connectie heeft met de huidige ontwikkelingen. Hermann redt een landschildpad dat hij dacht dat het een robot was. Mouch begint dit dier leuk te vinden, en ontdekt dat dit dier behoort aan een John Doe die de hulp had ingeroepen van Brett en Chili. Brandweerkazerne 51 wordt opgeroepen om een inbreker te bevrijden uit een ventilatieschacht in een lokale sportschool. Hij probeert te ontsnappen via het dak, maar wordt dan snel overmeesterd door Severide. Chili komt te laat op haar werk en krijgt hiervoor haar eerste waarschuwing van Boden. Borelli ontdekt later dat de appartement van Chili overhoop is gehaald en dat Chili de tekenen vertoont van vergiftiging. Wanneer hij haar hiermee confronteert ontwijkt zij zijn vragen door hem te verleiden. Aan het einde van de dienst nemen de brandweermannen een afzakkertje in het café, dan verschijnt rechercheur Wheeler ineens ten tonele om Boden te arresteren.
78 9
Short and Fat
Joe Chappelle Michael Brandt
Derek Haas
Ilfenesh Hadera - Serena
LaRoyce Hawkins - Kevin Atwater
Chris Agos - Steve Kot
Mindy Bell - Suzie Wilder
Leigh Foster - als Austin
8 december 2015
Nadat Boden gearresteerd is wordt Patterson gepromoveerd tot de nieuwe commandant van brandweerkazerne 51, dit tot grote woede onder de werknemers. Hij voert al snel nieuwe regels in voor zijn werknemers, dit zorgt voor grote frustratie. Ondertussen blijft Severide Boden helpen met zijn strafrechtelijke vervolging. Dawson moet zich verantwoorden nadat zij uitviel naar een burger en dit opgenomen is.
79 10
The Beating Heart
Reza Tabrizi Andrea Newman Yaya DaCosta - April Sexton
Colin Donnell - dr. Connor Rhodes
Brian Tee - dr. Ethan Choi
Marina Squerciati - Kim Burgess
Gordon Clapp - kapelaan Orlovsky
5 januari 2016
Deze aflevering is een cross-over met Chicago P.D. en Chicago Med.

Hermann wordt in zijn café neergestoken en wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nadat hij een hoop bloed heeft verloren wordt duidelijk dat hij met spoed geopereerd moet worden. Cruz voelt zich schuldig over de toestand van Hermann en wil de dader van de steekpartij opzoeken en overdragen aan de politie. Ondertussen wordt Severide weer teruggeplaatst naar zijn oude rang van luitenant. Borelli maakt zich steeds meer zorgen over het vreemde gedrag van Chili. Mouch denkt erover om zijn vriendin Platt ten huwelijk te vragen.

80 11
The Path of Destruction
Drucilla Carlson Sarah Kucserka
Veronica West
Liza J. Bennett - Alex Ward
Brian Tee - dr. Ethan Choi
Maureen Mizener - Dawn Hicks
Lucas Jade Zumann - Lucas Hicks
Barbara Zahora - Gail
19 januari 2016
Terwijl Chicago zich opmaakt voor een naderende tornado keert Hermann terug op de brandweerkazerne nadat hij werd neergestoken. Zijn vrouw is echter bang dat hij te vroeg gaat werken. Het vreemde gedrag van Chili houdt aan, tijdens haar werkzaamheden op de ambulance zorgt ze ervoor dat een patiënt bijna komt te overlijden. De tornado bereikt Chicago en houdt huis in de buurt waar Hermann woont, hij maakt zich zorgen over het welzijn van zijn gezin. Ondertussen wil Dawson Otis helpen met het vinden van een vriendin.
81 12
Not Everyone Makes It
Reza Tabrizi Tiller Russell Liza J. Bennett - Alex Ward
Armand Schultz - raadslid Colin Becks
Chris Agos - Steve Kot
Lucas Jade Zumann - Lucas Hicks
Maureen Mizener - Dawn Hicks
26 januari 2016
Brett en Dawson gaan naar Boden om over het gedrag van Chili te praten, al snel ontdekken zij dat dit gevolgen voor hen heeft. Ondertussen getuigt Hermann tegen Freddy die hem neergestoken heeft. De vader van Freddy smeekt om vergiffenis voor zijn zoon, nu twijfelt Hermann over wat te doen. Casey helpt een opvangcentrum voor dakloze dat veel te verduren heeft gehad tijdens de tornado. Hij ontdekt dat het centrum waarschijnlijk gesloten wordt en zoekt contact met een geldschieter om dit te voorkomen. Door deze actie komt hij ineens in de schijnwerpers te staan, hij ontdekt al snel dat dit niet te goede komt aan zijn missie. Severide helpt een politieagent met een moordzaak, en Otis ontvangt een leuke verrassing.
82 13
The Sky Is Falling
Joe Chappelle Michael Brandt
Michael A. O'Shea
Liza J. Bennett - Alex Ward
Barbara Eve Harris - Emma Crowley
Armand Schultz - raadslid Colin Becks
Emily Berman - Jen Brenner
2 februari 2016
Het gedrag van Chili bereikt een hoger niveau als zij Boden vraagt om Brett over te plaatsen naar een andere brandweerkazerne. Brandweerkazerne 51 moet alle zeilen bijzetten als er een terroristische aanslag dreigt in Chicago. Als zij dan opgeroepen worden bij een grote schietpartij bevinden zij zich al snel in een gevaarlijke situatie. Ondertussen geeft Hermann Borelli op voor een liefdadigheidsbokswedstrijd tussen de brandweer en politie. Casey onderzoekt het vermiste geld van de geldschieter dat bestemd was voor het opvangcentrum.
83 14
All Hard Parts
Sanford Bookstaver Jill Weinberger Holly Robinson Peete - Tamara Jones
Marina Squerciati - Kim Burgess
Brian Geraghty - Sean Roman
Aaron Lamm - Tino
John Lister - Wayne
9 februari 2016
Severide confronteert Chili met haar vreemde gedrag en haar vele drinken, dit leidt tot haar schorsing door Boden. Ondertussen begint de bokswedstrijd tussen Borelli namens de brandweer en Antonio Dawson namens de politie. Casey denkt er serieus over na om zich beschikbaar te stellen voor de post van raadslid.
84 15
Bad For the Soul
Jann Turner Andrea Newman
Michael Gilvary
Holly Robinson Peete - Tamara Jones
Brandon Jay McLaren - Danny Booker
James Waterston - Rich Corbin
Robert Newman - chief Burwell
16 februari 2016
Wanneer een dubieuze oproep op brandweerkazerne 51 komt, gaan Severide en Cruz op onderzoek uit naar de waarheid. Nu Chili geschorst is wordt Borelli overgeplaatst naar de ambulance. Casey stelt zich nu officieel kandidaat voor de post van raadslid, en vraagt iedereen op de kazerne om hem te steunen.
85 16
Two Ts
Reza Tabrizi Derek Haas
Ian McCulloch
Marlyne Barrett - Maggie Lockwood
Armand Schultz - raadslid Colin Becks
Brandon Jay McLaren - Danny Booker
Zack Pearlman - Logan
23 februari 2016
Nadat er reclameborden worden geplaatst worden voor de aanstaande verkiezingsstrijd komt Casey al snel tot de ontdekking dat dit hem niet ten goede komt. Ondertussen onderzoeken Brett en Borelli een mogelijke ontvoeringszaak. De mannen van kazerne 51 willen een vrijgezellenfeest organiseren voor Mouch, maar worden al snel overrompeld door de halfbroer van Platt. Het wordt duidelijk dat Severide en Kidd samen een vervelende geschiedenis hebben.
86 17
What Happened to Courtney
Jeffrey Hunt Michael Brandt Holly Robinson Peete - Tamara Jones
Jenny Mollen - rechercheur Bianca Holloway
Armand Schultz - raadslid Colin Becks
Guy Burnet - Grant
29 maart 2016
Wanneer een vergaand lichaam wordt gevonden in een schoorsteen, vermoedt Severide dat het een vermist kind betreft. Ondertussen wordt de strijd in de campagne van Casey steeds feller, als zijn tegenstander hem bekritiseerd op het feit dat hij tegelijkertijd brandweerman wil zijn en raadslid. Dawson organiseert voor de steun voor Casey een feestje in Molly's.
87 18
On the Warpath
Joe Chappelle Sarah Kucserka
Veronica West
Marina Squerciati - Kim Burgess
Yaya DaCosta - April Sexton
Tom Galantich - John Gallo
Matt DeCaro - Delaney
Elias Koteas - Alvin Olinsky
5 april 2016
Tijdens een uitruk van Brett wordt haar identiteitskaart gestolen, hiervan ondervindt zij al snel de gevolgen. Ondertussen is Casey begonnen aan zijn nieuwe baan als gekozen raadslid. Mouch krijgt last van zijn zenuwen nu de bruiloft snel dichterbij komt. Otis begint spijt te krijgen dat hij Brett niet gevraagd heeft om samen uit te gaan.
88 19
I Will Be Walking
Sanford Bookstaver Tiller Russell Jenny Mollen - rechercheur Bianca Holloway
Brandon Jay McLaren - Danny Booker
Lauren Stamile - Susan Weller
Tyler Dean Flores - Victor Vazquez
19 april 2016
Casey moet als raadslid handelend optreden voor een jongen die een strijd voert voor zijn broer in een bende oorlog. In Molly’s voeren Kidd en Hermann een heftige strijd over wie een betere manager is voor de café. Otis merkt dat hij een flinke blauwe plek heeft op zijn rug en heup, en zoekt advies op bij dr. Halstead. Rechercheur Holloway blijft haar zoon onderbrengen bij de kazerne waar Severide over hem waakt, ondanks dat de zoon geen interesse heeft in de brandweer. Ondertussen hebben de brandweermannen hun handen vol aan een brand in een destilleerderij.
89 20
The Last One for Mom
Fred Berner Matt Olmstead Jenny Mollen - rechercheur Bianca Holloway
Lauren Stamile - Susan Weller
Barbara Eve Harris - Emma Crowley
Maxwell Jenkins - J.J.
Michael Weber - Al Nelson
26 april 2016
Severide komt in een moeilijke situatie als rechercheur Holloway wordt doodgeschoten, nu wordt hij verantwoordelijk voor haar zoon die hij onder zijn hoede neemt. Ondertussen krijgt Casey een bedreigende e-mail en levert deze meteen in bij de politie, hierdoor moet hij meteen verschijnen voor de ethische commissie. Brett ontdekt dat Otis niet de uitslag wil weten over zijn blauwe plekken, dit omdat hij bang is voor slecht nieuws.
90 21
Kind of a Crazy Idea
Joe Chappelle Andrea Newman
Michael Gilvary
Deanna Reed-Foster - Tina Cantrell
Tatyana Zbirovskaya - Baba
3 mei 2016
Tijdens bluswerkzaamheden bij een brand redt Dawson een jong pleegkind, zij raakt al snel gehecht aan hem en is bezorgt over zijn toekomst. Severide wil graag beter apparatuur in de brandweerkazerne en vraagt dit aan de leiding, en wordt al snel van het kastje naar de muur gestuurd en vraagt Casey om politieke steun voor zijn strijd. Ondertussen roepen Brett en cruz de hulp in van de oma van Otis om hem naar het ziekenhuis te krijgen voor zijn genezing.
91 22
Where the Collapse Started
Sanford Bookstaver Sarah Kucserka
Veronica West
Andy Ahrens - Danny Borrelli
Guy Burnet - Grant
Steve Chikerotis - districtschef Steve Walker
Jared Fernley - Ames
Deanna Reed-Foster - Tina Cantrell
10 mei 2016
Boden moet een leven-op-dood beslissing maken bij een instortende gebouw, dit wanneer Jimmy het gebouw in rent om zijn broer te redden. Ondertussen blijft Dawson bij haar besluit om Louie, het pleegkind die zij uit de brand heeft gered, te willen adopteren en blijft het adoptiebureau onder druk zetten. Otis is op ziekteverlof, en bij een bezoek aan de kazerne ontmoet hij zijn vervanger. Al snel is hij bang dat de vervanger zijn baan permanent over zal nemen, en roept de hulp in van Connie. Casey en rechercheur Dawson raken in conflict als hij merkt data Casey zijn zus niet bijstaat in haar strijd om Louie.
92 23
Superhero
Michael Brandt Ian McCulloch
Michael A. O'Shea
Lauren Stamile - Susan Weller
Guy Burnet - Grant
Oliver Platt - dr. Daniel Charles
Steve Chikerotis - chief Walker
Sam Porretta - hoofd ambulance Hatcher
Deanna Reed-Foster Tina Cantrell
17 mei 2016
Borelli krijgt te maken met de nasleep van de dood van zijn broer in reageert dit af op Boden, die hij hiervoor aansprakelijk houdt. Ondertussen moet Dawson met spoed een woning zien te vinden, dit om aan de eis te voldoen die de adoptiebureau stelt om zo Louie op te vangen. Kidd wordt gedwongen om contact te hebben met haar ex-vriend. Later gaat Kidd samen met Severide naar zijn huis voor een romantisch samenzijn, zij zijn er alleen niet van bewust dat haar ex-vriend hen opwacht met een mes. Casey gaat naar een congres voor raadsleden en Otis keert gezond en wel weer terug op de kazerne.