Clube de Regatas do Flamengo (Superleague Formula)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Clube de Regatas do Flamengo is een Braziliaans racingteam dat deelnam aan de Superleague Formula. Het team is gebaseerd op de voetbalclub Clube de Regatas do Flamengo dat deelneemt aan de Campeonato Brasileiro Série A.

2008[bewerken | brontekst bewerken]

In 2008 reed de Braziliaan Tuka Rocha het hele seizoen voor het team, met als hoogtepunt een pole position en een tweede plaats op Donington Park. Het team eindigde hiermee als zestiende in het kampioenschap. De constructeur van het team was Team Astromega.

2009[bewerken | brontekst bewerken]

Voormalig Formule 1-coureur Enrique Bernoldi reed in alle rondes, behalve Monza waar Jonathan Kennard reed, van het seizoen 2009, met als hoogtepunt een derde plaats op Estoril. De eerste helft van het seizoen werd het team gerund door Delta Motorsport en Alan Docking Racing, de tweede helft was de constructeur Azerti Motorsport.

2010[bewerken | brontekst bewerken]

In 2010 rijdt de Brit Duncan Tappy voor Flamengo. In de eerste race op Silverstone behaalde hij al meteen een derde positie. Na een raceweekend moet hij zijn zitje alweer afstaan aan de Fransman Franck Perera. Het team wordt dit jaar gerund door Alpha Team.