DAMAC Towers by Paramount

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
DAMAC Towers by Paramount
Plaats Dubai, VAE
Coördinaten 25° 11′ NB, 55° 18′ OL
Status Voltooid
Start bouw 2013
Opening 2019
Kenmerken
Gebruik appartementen en hotel
Hoogte constructie 270 m
Verdiepingen 68
Partijen
Eigenaar DAMAC Properties Group
Detailkaart
DAMAC Towers by Paramount (Dubai)
DAMAC Towers by Paramount
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Civiele techniek en bouwkunde

DAMAC Towers by Paramount (ook bekend als DAMAC Royale Towers) is een complex van vier wolkenkrabbers in in het stadsdeel Business Bay in Dubai, Verenigde Arabische Emiraten. De bouw van het complex begon in 2013 en het werd in 2019 opgeleverd. Elk van de vier gebouwen wordt 270 meter hoog en heeft 68 verdiepingen. De bouwkosten van het complex bedragen ongeveer een miljard dollar.

Het complex is een samenwerking met DAMAC Properties. Het is Paramount's eerste onderneming in de hotel- en vastgoedsector.

De vier torens krijgen een verbindend plein met meerdere niveaus met themarestaurants en -bars, evenementenfaciliteiten, een filmzaal, fitnesscentra, zwembaden, kinderclub en winkelzone op basis van producten van het merk. Een toren zal een hotel bevatten, terwijl de andere drie een woonbestemming hebben. Er zijn in totaal 1.140 wooneenheden in de drie torens.

Het hotel heeft vier soorten kamers, scènekamers, toneelkamers, première suites en Paramount suites. De suites zijn gebaseerd op films. Het hotel heeft 823 kamers met een tiental restaurants en bars. Het hotel is in november 2019 geopend.