DLF Golf & Country Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf DLF Golf and Country Club)
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd is, kan dit sjabloon verwijderd worden. Geef dat ook aan op de betreffende nalooplijst. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.

De DLF Golf & Country Club ligt in DLF City in Gurgaon, Haryana. DLF City is een nieuwe stad ten zuiden van Delhi.

De baan is ontworpen door Arnold Palmer, die vijf meren heeft laten aanleggen, 15.000 bomen heeft laten planten en verlichting voor alle fairways. Er kan dus 's nachts gespeeld worden, wat vooral in de warme zomermaanden gebeurt. De baan heeft 18 holes, een par van 72, en ligt in een parkachtig landschap van 56 hectare met als achtergrond het Aravalligebergte. Het is de enige baan in India die ook 's nachts bespeeld kan worden.

Het is niet alleen een golf- maar ook een country club. Er zijn zwembaden, tennis- en squashbanen, en er kan worden paardgereden. Het clubhuis heeft een restaurant op de eerste verdieping vanwaar men over een groot deel van de baan uitkijkt.

Tourspelers SSP Chowrasia, Shiv Kapur en Jyoti Randhawa worden door de club ondersteund.

Toernooien[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat dit de beste club in India is voor grote toernooien, is de club regelmatig gastheer van internationale toernooien zoals:

Het baanrecord is 62 en staat op naam van Tetsuji Hiratsuka uit Japan.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]