Dead or Alive (computerspelserie)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Dead or Alive (videospel))
Ga naar: navigatie, zoeken
Dead or Alive
Ontwikkelaar(s) Tecmo Koei
Uitgever(s) Team Ninja
Genre(s) Vechtspel
Platform(s) Arcade, Sega Saturn, PlayStation, Dreamcast, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, PlayStation Portable, Nintendo 3DS, PlayStation 3, iOS
Navigatie
Eerste spel Dead or Alive
(1996)
Laatste spel Dead or Alive 5 Ultimate: Arcade
(December 2013)
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Dead or Alive is een reeks van vechtspellen, geproduceerd door Tecmo Koei (aanvankelijk door Tecmo) en ontwikkeld door Team Ninja, die voornamelijk is samengesteld uit snelle 3D-vechtspellen. Het verhaal en de personages zijn gecreëerd door Tomonobu Itagaki. Het eerste spel verscheen oorspronkelijk als arcadespel in 1996, maar werd in 1997 ook uitgebracht voor de Sega Saturn (Japan) en PlayStation in 1998. In 2004 werd het spel heruitgebracht voor de Xbox.

De franchise is misschien wel zo bekend om zijn cast van rondborstige vrouwelijke personages en de animatie van hun borsten. Dit aspect van de populariteit van het spel leidde tot de oprichting van de spin-off spel Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball en zijn vervolgen, waar de vrouwen en hun sexappeal een meer centrale rol hebben dan nu het geval in de Dead or Alive serie. Er is een filmversie gemaakt, genaamd DOA: Dead or Alive.