Drop It Like It's Hot

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Drop It Like It's Hot
Single van:
Snoop Dogg, Pharrell Williams
Van het album:
R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece
B-kant(en) Get 2 Know U
Uitgebracht 12 augustus 2004
Opname 2003
Genre Hiphop, Gangstarap
Duur 4:31
Label Geffen Records
Schrijver(s) Pharrell Williams, Chad Hugo, Calvin Broadus
Producent(en) Pharrell Williams, Chad Hugo (The Neptunes)
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Snoop Dogg
2003
It Blows My Mind
  2004
Drop It Like It's Hot
  2004
Let's Get Blown
Singletijdbalk van Pharrell Williams
2003
Show Me Your Soul
  2004
Drop It Like It's Hot
  2004
Let's Get Blown
Volgorde op 'R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece'
2
Bang Out
  3
Drop It Like It's Hot
  4
Can I Get a Flicc Witchu
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Drop It Like It's Hot is een single van de Amerikaanse rapper Snoop Dogg en eveneens Amerikaanse zanger Pharrell Williams uit 2004. Het stond in hetzelfde jaar als derde track op het album R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Drop It Like It's Hot is geschreven door Pharrell Williams, Chad Hugo en Calvin Broadus en geproduceerd door Pharrell Williams en Chad Hugo welke als producerduo werkten onder de naam The Neptunes. De titel Drop It Like It's Hot verwijst naar het naar beneden laten zakken van billen, door de artiesten gericht aan dansende vrouwen. Het nummer is ontstaan uit een studiesessie van Snoop Dogg en Pharrell Williams, waarbij leden van de Crip gang aan het wachten waren totdat er een goed lied was gemaakt.[18][19] Het nummer was een enorme hit; het bereikte hitlijsten over de hele wereld. De hoogste positie werd gehaald in de Verenigde Staten en Nieuw-Zeeland, waar het op de eerste plaats stond.[1][2] In Nederland haalde het de vijfde plek in de Top 40 en een zevende plaats in de Single Top 100.[6][7] Het haalde ook de negende plaats in Vlaanderen en de elfde positie in Wallonië.[11][14] Het lied werd voor twee Grammy Awards genomineerd; één voor Best Rap Song en één voor Best Rap Performance By A Duo Or Group.[20] Beide nominaties werden niet verzilverd.

Videoclip[bewerken | brontekst bewerken]

De videoclip van het nummer is gemaakt in mei 2004 door Paul Hunter.[18] De video is volledig opgenomen in zwart/wit. In de video zijn een dansende Snoop Dogg en Pharrell Williams te zien, evenals vrouwen die hun billen droppen.

Covers[bewerken | brontekst bewerken]

Snoop Dogg heeft in 2012 een andere versie van het lied opgenomen getiteld Pocket Like It's Hot voor een reclame van Hot Pockets.[21]