Elizabeth Panzer

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Elizabeth Panzer
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Geboren 20ste eeuwBewerken op Wikidata
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Genre(s) jazz
Beroep muzikante
Instrument(en) harp
(en) Discogs-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Elizabeth Panzer[1][2][3] is een Amerikaanse jazzharpiste en componiste van de avant-gardejazz en de improvisatiemuziek.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Elizabeth Panzer studeerde aan de New Yorkse Manhattan School of Music en is harpiste bij de Bridgeport Symphony. Ze nam met haar ensemble van de nieuwe muziek nummers op als Speculum Musicae, North/South Consonance en het New Music Consort. Bovendien werkte ze met jazzmuzikanten als Reggie Workman (Cerebral Caverns), Butch Morris en haar eigen trio Talking Harp. Ze is bovendien mede-oprichter van de avant-gardeband Dadadah. Verder werkte ze in 1989 mee bij het album Music for the Millennium. Ze is ook te horen op het album Music for Films (1998) van Philip Johnston.

Enkele van haar composities voor soloharp werden uitgebracht op haar album Dancing In Place. Ze kreeg compositie-opdrachten van organisaties als Meet the Composer en het New York State Council of the Arts. Panzer werd volgens haarzelf beïnvloed door Butch Morris, Reggie Workman, Gerry Hemingway, Anne LeBaron, LaDonna Smith, Anthony Braxton en Nils Vigeland.