Emirates Club

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Emirates Club
Naam Emirates Cultural Sport Club
Bijnaam Falcons
Opgericht 1969
Plaats Ras al-Khaimah, VAE
Stadion Emirates Clubstadion
Capaciteit 6000
Eigenaar Mohammed Esmaeel Hasan Al Awadhi
Trainer Vlag van Egypte Ayman Al Ramadi
Competitie UAE Arabian Gulf League
Tenue ontbreekt
Portaal  Portaalicoon   Voetbal

Emirates Club is een professionele voetbalclub uit de stad Ras al-Khaimah in het gelijknamige Ras al-Khaimah emiraat (Verenigde Arabische Emiraten). De club werd opgericht in 1969 en speelt anno 2019 in de UAE Arabian Gulf League.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

De club werd opgericht in 1969, uit een fusie van drie lokale voetbalteams Al Ittihad, Al Ahly en Al Shaab onder de naam Oman Club. Ze waren een van de eerste drie teams samen met Al Ahli en Al Oruba om in de VAE-competitie te spelen, maar ze zouden op de laatste plaats eindigen met slechts 1 punt. In oktober 1982 werd de clubnaam veranderd in Al Qadsia, twee jaar later in juli 1984 werd Al Qadsia samengevoegd met Al Taliya en Al Nissr en werd de club gevormd die vandaag de dag de Emirates Cultural Sport Club is.

Op 29 mei 2011 kondigden Sheikh Ahmed bin Saqr al-Qassimi, Sheikh Mohammed bin Kayed Al Qasimi, voorzitter van Emirates en Ras Al Khaimah Clubs, de fusie aan van de twee clubs in één club onder de naam Emirates Club, om representatief te zijn voor de Emiraat Ras Al Khaimah. Het besluit om te fuseren kwam op aanbeveling van Sheikh Saud bin Saqr al Qasimi, heerser van Ras Al Khaimah. Op 11 juni 2011 werd de nieuwe samenstelling van de club aangekondigd.

Erelijst[bewerken | brontekst bewerken]

Bekende (ex-)spelers[bewerken | brontekst bewerken]

Trainers[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]