Europa Universalis: Rome

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Europa Universalis: Rome
Europa Universalis: Rome
Ontwikkelaar Paradox Development Studio
Uitgever Paradox Interactive
Muziek Andreas Waldetoft
Uitgebracht Noord-Amerika: 15 april 2008

Europa: 18 april 2008

Genre Strategie
Spelmodus Single-player, multiplayer
Engine Clausewitz Engine
Taal/talen Engels
Leeftijdsklasse 12+
Platform Microsoft Windows, OS X
Navigatie
Spelserie Europa Universalis
Uitbreidingen Vae Victis
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Computerspellen

Europa Universalis: Rome is een strategiespel dat werd uitgebracht in 2008 als de vierde aflevering in de Europa Universalis-serie. Het werd ontwikkeld door Paradox Development Studio en gepubliceerd door Paradox Interactive. Het was het tweede spel dat gebaseerd was op de Clausewitz Engine van Paradox.

Het spel werd in april 2008 uitgebracht voor Microsoft Windows, gevolgd door een OS X-versie die in juli werd overgezet door Virtual Programming.

Gameplay[bewerken | brontekst bewerken]

Het spel speelt zich af in de tijd van de Romeinse Republiek, vanaf 280 v.Chr. met het begin van de Pyrrusoorlog, tot de opkomst van het Romeinse Rijk in 27 v.Chr. Spelers kunnen kiezen uit meer dan 53 facties die tien prominente culturen vertegenwoordigen, waaronder Carthaags, Keltisch, Egyptisch, Grieks en Romeins.

Edities[bewerken | brontekst bewerken]

De enige uitbreiding van het spel, Vae Victis, werd uitgebracht op 19 november 2008. Paradox had plannen voor een tweede uitbreiding rond de tijdlijn van Alexander de Grote, maar deze werd nooit ontwikkeld. Virtual Programming bracht op 23 juli 2010 de OS X-versie van Europa Universalis: Rome Gold Edition uit, die het Vae Victis-uitbreidingspakket bevat.

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]