Everybody knows (I still love you)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Everybody knows (I still love you)
Single van:
The Dave Clark Five
Van het album:
Coast to coast
B-kant(en) VS: Ol’ sol
VK/NL: Say you want me
Uitgebracht VS: september 1964
VK: januari 1965
Label VS: Epic Records 9722
VK: Columbia Records DB 7453
Schrijver(s) Dave Clark, Lenny Davidson
Producent(en) VS: Adrian Clark
VK: Dave Clark
The Dave Clark Five
1964
Because
  1964
Everybody knows (I still love you)
  1964
Reelin’ and rockin’
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Everybody knows (I still love you)[1][2] is een single van The Dave Clark Five, afkomstig van het in de Verenigde Staten uitgebrachte album Coast to coast.

Drummer Dave Clark schreef zelf de voorkant, samen met gitarist Lenny Davidson. De Britse B-kant Say you want me kwam eveneens uit de pennen van Clark en Davidson. De Britse versie vermeldde als muziekproducent Dave Clark. De Amerikaanse vermeldde daar Adrian Clark, een samentrekking van het duo Adrian Kerridge en Dave Clark.

Hitnotering[bewerken | brontekst bewerken]

Everybody knows stond in 1964 acht weken in de Billboard Hot 100 met 15 als hoogste notering. De Britse UK Singles Chart gaf aanmerkelijk minder resultaat weer: vier weken met als hoogste notering plaats 37. De Nederlandse hitparades werden niet bereikt.

Everybody knows (1967)[bewerken | brontekst bewerken]

In 1967 bracht The Dave Clark Five opnieuw een single uit met de titel Everybody knows, maar nu zonder ondertitel. Het was een totaal ander nummer, geschreven door Les Reed en Barry Mason. In dit nummer was Lenny Davidson de solozanger. Dit nummer haalde wel de Nederlandse Top 40, zowel als de Parool Top 20 (en de tweede plaats in het Verenigd Koninkrijk). In tegenstelling tot Everybody knows (I still love you) had dit nummer in 1999 en 2000 ook een notering in de Radio 2-Top 2000.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]