Fabric (nachtclub)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Exterieur (2020)

Fabric is een nachtclub in Londen, Verenigd Koninkrijk. De club werd opgericht in 1999 in Islington. Fabric werd in 2007 en 2008 door DJ Magazine uitgeroepen tot beste club van de wereld, in de drie jaar erna stond het op de tweede plek op die lijst. In de club worden hiphop, breakbeat, dubstep, drum and bass, electro, house en techno gedraaid. In 2001 begon Fabric met de verkoop van door dj's gemixte cd's. Sindsdien werd eenmaal per maand een cd uitgebracht. In 2013 werd het label Houndstooth opgericht.

In september 2016 werd de vergunning van Fabric ingetrokken na twee doden in de club, die in verband werden gebracht met drugsgebruik. Enkele maanden later kreeg de club zijn vergunning terug nadat deze zijn beleid met betrekking tot identificatie, leeftijd en drugsbezit had verscherpt.

Fabric is mede bekend door de cd-series die worden uitgegeven met mixes van dj's. Eens in de paar maanden verschijnt een nieuw deel dat in meerdere landen wordt verkocht. De Fabric-serie richt zich vooral op house, techno en progressive. Fabriclive richt zich meer op dubstep, drum-'n-bass, breakbeat en hiphop. De series lopen tot het 100e deel in 2018. Daarna worden beide series vervangen door de serie Fabric presents.

Fabric-albums[bewerken | brontekst bewerken]

Fabriclive[bewerken | brontekst bewerken]

Fabric presents[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]