Felicia Day

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Felicia Day
Felicia Day tijdens 2018 San Diego Comic-Con International
Algemene informatie
Volledige naam Kathryn Felicia Day
Geboren Huntsville, 28 juni 1979
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2001-heden
Beroep Actrice, scenarioschrijfster, producer
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Kathryn Felicia Day (Huntsville, 28 juni 1979) is een Amerikaans actrice. Zij speelde onder meer Vi, een van de meisjes met de potentie om de nieuwe vampire slayer te worden in de televisieserie Buffy the Vampire Slayer en Codex in de komedieserie The Guild. Ze maakte haar filmdebuut in de thriller Delusional uit 2000. Day speelde tevens een van de hoofdrollen in Joss Whedons komische internetmusical Dr. Horrible's Sing-Along Blog, die hij maakte gedurende de staking van de Writers Guild of America in november 2007 tot en met februari 2008.

Day behoort tot een groep acteurs en actrices die geregeld opduiken in projecten van Whedon, zoals ook Nathan Fillion, Eliza Dushku, Amy Acker en Gina Torres. Zo was ze behalve in Buffy (2003) en Dr. Horrible's (2007-08) ook te zien in een gastrolletje in Whedons serie Dollhouse (met ook Dushku en Acker). The Guild was daarbij een project waarin Day niet alleen acteerde. Ze was ook schrijfster en producente van de serie.

Day leende haar stem aan personages in verschillende animatieseries, maar ook aan die in verschillende computerspellen. Ze sprak Mary Beth in voor Rock of the Dead (2010), Veronica Renata Santangelo voor Fallout: New Vegas (2010), Tallis voor Dragon Age II (2011) en Zojja voor Guild Wars 2 (2012).

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Televisieseries[bewerken | brontekst bewerken]

*Exclusief eenmalige rollen

Boek[bewerken | brontekst bewerken]

Zie de categorie Felicia Day van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.