Frederick Shulze

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Frederick Shulze
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Frederick Bennet Shulze
Bijnaam Fred
Geboren 25 augustus 1935
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Werk
Genre(s) orgelmuziek, HaFaBramuziek
Beroep componist, muziekpedagoog en organist
Instrument(en) orgel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Frederick (Fred) Bennet Shulze (Portland (Oregon), 25 augustus 1935) was een Amerikaans componist, muziekpedagoog en organist.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Shulze studeerde aan het Wheaton College, Wheaton (Illinois), waar hij zijn Bachelor of Music behaalde. Verder studeerde hij aan de Northwestern University in Evanston, Illinois, waar hij zijn Master of Music en aan de Universiteit van Washington in Seattle, waar hij ook tot Ph.D. (Philosophiæ Doctor) in 1971 promoveerde. Hij heeft als pianist en organist oratoria en recitals begeleid in het noord- en middenwesten van de Verenigde Staten.

Hij doceerde gedurende 8 jaar aan het Cascade College in Portland (Oregon) en ging daarna in 1970 bij de muziekfaculteit van de Taylor Universiteit in Upland (Indiana). Later werd hij aldaar professor voor orgel, muziektheorie, muziekgeschiedenis, compositie en elektronische muziek. Vanaf 1971 was hij organist aan de First Baptist Church, in Muncie (Indiana). Als componist schreef hij naast werken voor orgel een werk met de titel Meditation voor harmonieorkest. In 2002 ging hij met pensioen.

Hij is gehuwd met Darlene Nye Shulze en zij hebben samen een dochter en een zoon.

Publicaties[bewerken | brontekst bewerken]

  • Frederick Bennet Shulze: The Organ Works of H. Schroeder, Diss. University of Washington (USA), 1971