GE Capital

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

GE Capital is de financiële dienstverleningsdivisie van General Electric, een van de vijf grote divisies.[1]

De verschillende subdivisies bestaan onder andere uit: GE Capital Aviation Services, GE Capital Real Estate, GE Energy Financial Services and GE Money.

GE Capital verstrekt kredieten en is actief op het gebied van leasing, maar ook diverse financiële diensten op het gebied van gezondheidszorg, media, communicatie, entertainment, consumenten, vastgoed, en luchtvaart. GE Capital focust met name op kredieten en leascontracten die het op de eigen balans houdt. Dit in tegenstelling tot andere financiële dienstverleners die deze producten op de markt zetten, verpakken (securitisatie) en aan derden te verkopen. Het grootste deel van de activiteiten richt zich op kleine en middelgrote ondernemingen, verspreid over verschillende takken van industrie. Meer dan 70% van de leningen die GE Capital verstrekt zijn onder de $100 miljoen. De consumententak van GE Capital is ook gediversificeerd qua activiteit en geografische spreiding, met activiteiten in 55 landen.

In 2010, had GE Capital meer dan 50.000 werknemers wereldwijd, actief in meer dan 55 landen, waarvan 16 Europese landen, met een totaal aan bezittingen van $576 miljard. [2]

Bronvermelding[bewerken]

  1. GE Fact Sheet
  2. GE Capital Fact Sheet

Externe links[bewerken]