Gebruiker:1962rolo/Archief1/Archief1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Hartelijk welkom opnieuw[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rob, ik heb de artikelen bekeken en zag dat andere collega's dat gisteren ook al hadden gedaan. Ik heb collega T. Bloemink op je account gewezen zodat hij ook weet waar hij je moet vinden. Hij kan je helpen met de basisregels en andere zaken van Wikipedia iets beter onder de knie te krijgen. Ook Tjako heb ik een seintje gegeven, die is componist (geloof ik) en musicus en kan inhoudelijk waardevolle aanwijzingen geven. Met vriendelijke groet, Menke (overleg) 7 feb 2012 07:01 (CET)

Hallo nieuwe gebruiker[bewerken | brontekst bewerken]

welkom op Wikipedia! Ik zag dat je het artikel Marco Uccellini hebt aangemaakt. Ik heb je artikel verwijderd omdat het (in deze vorm) niet geschikt is voor Wikipedia. Ik raad je aan om de conventies door te lezen, daar kun je zien hoe een artikel eruit hoort te zien. Denk er ook om dat je geen reclame mag maken, auteursrechten mag schenden en dat je altijd objectief moet blijven.

Voor verdere informatie en een antwoord op de meestgestelde vragen, zie "Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst?". Als je daarna nog vragen hebt, kun je altijd terecht bij onze helpdesk of op mijn overlegpagina. Veel plezier op Wikipedia! - Capaccio overleg 7 feb 2012 11:03 (CET)

Hoi, het is niet de bedoeling dat je het verwijdersjabloon gaat verwijderen, alvorens het artikel aan de conventies voldoet. - Capaccio overleg 7 feb 2012 11:15 (CET) [bewerken] TipHoi 1962Rolo,

Misschien een idee (om niet steeds met de verwijderlijst in aanraking te komen - ik kan me voorstellen dat dat een beetje frustrerend is voor je werk) om eerst even een kladje te maken van nieuwe artikelen in je eigen gebruikersruimte? Je kan bijvoorbeeld even een subpagina aanmaken Gebruiker:1962rolo/Kladjes en daar experimenteren met de layout en inhoud.

Misschien kan je dan daarna één van ons vragen om even naar het artikel te kijken, voor het in de hoofdnaamruimte komt? Dan weet je wat zekerder dat je werk niet 'zomaar' op de verwijderlijst komt.

Groet, TjakO 7 feb 2012 13:50 (CET)

== HoiBeste 1962Rolo == Ik ben gewoonlijk streng bij het nomineren, maar jouw artikelen vind ik interessant en behoudenswaard. Daarom ben ik best bereid je te helpen. Dus als je hulp nodig hebt kun je dat even aangeven op mijn overlegpagina. Ik speel overigens ook graag stukken van Legrenzi! Met vriendelijke groet en succes, Fred (overleg) 9 feb 2012 17:13 (CET)

Verwijderingsnominatie Giovanni Rovetta[bewerken | brontekst bewerken]

Een Wikipedia-gebruiker heeft één of meer artikelen die u hebt gestart of waar u aan hebt gewerkt genomineerd voor verwijdering. Dit betekent dat deze gebruiker het artikel op dit moment niet geschikt acht voor Wikipedia. Het gaat om Giovanni Rovetta dat is genomineerd door Capaccio. De reden hiervoor staat op Wikipedia:Te verwijderen pagina's/Toegevoegd 20120209 en dat is ook de plek waar u kunt reageren op de verwijderingsnominatie. Wellicht hebt u er iets aan om de conventies door te lezen; daar kunt u zien hoe een artikel er uit hoort te zien. Zie ook Help:Waarom staat mijn artikel op de verwijderlijst.

N.B. dit is een automatisch bericht geplaatst door een bot. Ik heb niets met de nominatie te maken en kan er niets aan doen. Als u vragen hebt, kunt u die het beste stellen aan de gebruiker die het artikel genomineerd heeft. --E85Bot (overleg) 10 feb 2012 01:03 (CET)

Giovanni Battista Ferrandini[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rolo, even een paar onduidelijkheden noemen. Is 1710-1791 nog de periode van de barok of komt Ferrandi ook niet in de vroegklassieke periode? Denk aan de zonen van Bach. In 1771 kon Händel nooit een werk van Ferrandi hebben gebruikt, want Händel overleed in 1759. Kun je dat nog even natrekken? Succes en met vriendelijke groet, Fred (overleg) 10 feb 2012 11:57 (CET)

Plaatjes[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rob, ik heb aan een paar van je componistenartikelen gesleuteld. Het gaat steeds beter, zie ik. :) Ik zag ergens (ben het even kwijt) je vraag over afbeeldingen tegenkomen. Ik kan je daar wel mee helpen, ook bij plaatsen op Commons als je een afbeelding op een buitenlandse wiki tegenkomt. Zet wat je tegenkomt en geplaatst wilt hebben maar hier neer, ik houd je pagina wel in de gaten. Ik heb bij Giovanni Rovetta een afbeelding en infobox toegevoegd. Gr. Ronn 10 feb 2012 12:17 (CET)

Hallo Ronn, ik weet nog 2 afbeeldingen, maar volgens mij niet van wikipedia. Het betreft Francesco Manfredini en Leonardo Leo. Alvast bedankt !!!! groet, Rob--1962rolo (overleg) 10 feb 2012 12:45 (CET) Ohhh en Marco Uccellini. ( even vergeten......) Rob--1962rolo (overleg) 10 feb 2012 12:45 (CET) Hallo Ronn,

in mijn zoektocht naar beter en meer ben ik ook nog een afbeedling tegengekomen van Antonio Lolli, en een muziekstuk van Fortunato Chelleri ( Keller )Groet, Rob--1962rolo (overleg) 10 feb 2012 13:06 (CET)

De afbeelding + box bij Leonardo Leo is geplaatst. Van Manfredini heb ik een mooi portret gezien, maar nog niet voldoende gegevens om deze op Commons te plaatsen. Het portret dat geregeld bij Uccellini's naam opduikt, is dat van Biber, ben benieuwd of jij een andere hebt gevonden. De overigen zal ik later bekijken. Je mag me eventueel namen + link waar je de afbeelding hebt gevonden ook wel mailen. Gr. Ronn 10 feb 2012 13:14 (CET) [bewerken] Gebruikerspagina (GP)Hoi Rob, je hebt je gebruikerspagina gevonden zag ik! :=) Leuk dat je daar wat over jezelf vertelt! Je kan die pagina ook eventueel voorzien van plaatjes of foto's of een leuke opmaak met kleurtjes als je wilt. De GP is bedoeld als soort presentatie van wie jij als Wikipediaan bent. Je kan die net zo beknopt of uitgebreid maken als je zelf wilt. Sommige gebruikers zetten er bijvoorbeeld op welke artikelen ze gestart zijn, of waaraan ze meewerken. Misschien gewoon wat snuffelen op de GP van medegebruikers, zodat je ziet wat er zoal kan. Er is een soort vuistregel: andere gebruikers blijven in principe van jouw GP af. (Tenzij iemand er vandaliseert, of wanneer jij er 'ongeoorloofde zaken' op zet, maar dat zijn uitzonderingen.) Tot zover even, ga zo door! . Groet, TjakO 10 feb 2012 23:06 (CET)

Kom toch gauw weer terug[bewerken | brontekst bewerken]

Hoi, ik heb dat -geen Nederlands succes- er in gezet, omdat het plaatje niet scoorde in Nederland. Er zijn nogal wat singles waarbij je dat moet raden als het er niet bijstaat. Van veel singles is nl. alleen de Nederlandse statistiek bijgevoegd en pas later blijkt dan dat het ook in België succes had. Bij de hitsingles uit 1974 vermeld ik zowel NL (2x), BE en indien het geval ook de En.Ceescamel (overleg) 11 feb 2012 00:02 (CET)

Verwijderlijst[bewerken | brontekst bewerken]

Beste Rob, ik zag u een opmerking plaatste op de verwijderlijst van vandaag. Ik haalde er niet zo direct uit waar die betrekking op had en heb deze daarom verwijderd. De betreffende lijst is enkel bedoeld om artikelen te plaatsen die vandaag voor verwijdering genomineerd en om deze te bediscussiëren. Als u een opmerking wilt maken over een nominatie van een bepaald artikel kunt u dat doen op de lijst waar deze staat. Met vriendelijke groet, Velocitas (overleg) 11 feb 2012 01:00 (CET)

Nominatie van Hợp Đức (Bắc Giang)[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben verbaasd dat je bovenstaand geografisch onderwerp nomineert ter verwijdering, blijkbaar ook zonder dat je je verdiept in de materie. Zoals je ziet zijn er honderden van dit soort artikelen, echter is alleen deze genomineerd. Heb je een reden? Wat voor fouten zitten er in? Dan kan ik hem verbeteren. Let wel, verbeteren, aanvullen begin ik niet aan, ik heb namelijk nog 1000-en van dit soort artikelen te schrijven. Halandinh (overleg) 13 feb 2012 00:34 (CET)

@Halandinh: Val 1962rolo niet te hard, svp, hij is relatief nieuw hier, en waarschijnlijk nog niet zo op de hoogte van de diversiteit aan artikelen hier, of de 'mores' omtrent verwijderen. Veel geografische artikelen zijn (nog) erg kort, maar dat is geen reden ze te verwijderen. Ik denk dat 1962rolo misschien wat voorzichtiger zou moeten zijn met sjabloonplakken(zoals weg, nuweg of niet-encyclopedisch), juist gezien zijn korte ervaring op Wikipedia. Misschien kan je hem wel wat helpen in deze materie? En misschien kan 1962rolo zelf beter eerst even advies inwinnen bij een ervaren wikipediaan wanneer hij twijfelt aan bepaalde artikelen? Groet, TjakO 13 feb 2012 00:56 (CET) @Tjako, mijns inziens val ik hem niet (hard) aan. Misschien een te directe communicatie, maar als dat alles is, dan is het geschil wat mij betreft uit de wereld. Jij kent mij ook, ik ben uiteraard bereid om te helpen, om een wikipediaan die nog nieuw is, wegwijs te maken. Als er vragen zijn, van een van jullie, hoor ik het wel. Halandinh (overleg) 13 feb 2012 13:42 (CET)

Overlegpagina archiveren[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo Rob, ben ik weer. Het is over het algemeen niet wenselijk als je de inhoud van je eigen overlegpagina verwijderd zonder dat je deze archiveert. Je kunt de verwijderde tekst plaatsen op bijvoorbeeld Gebruiker:1962rolo/Archief1 en deze via archief zichtbaar maken op deze pagina. Zo blijft alle overleg goed vindbaar (ook dat van anderen). Met vriendelijke groet, Velocitas (overleg) 13 feb 2012 19:29 (CET)

Hallo Rob, Gouwenaar heeft mij indertijd uitgelegd hoe ik dat archiveren moest doen. Ik heb het nu bij jou vast gedaan: bovenaan deze pagina staat nu een verwijzing naar je archiefpagina. Alles wat je kwijt wil van je overlegpagina kan je daarheen copy-paste'en. Je kan het ook nog indexeren en zo instellen dat alles 1 keer per zoveel tijd automatisch gearchiveerd wordt maar daar moet iemand anders je maar bij helpen (zoals een van de moderatoren, Capaccio of JurriaanH). Met vriendelijke groet, Menke (overleg) 14 feb 2012 07:42 (CET) -of natuurlijk Velocitas.

Willem Hermans[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo 1962rolo ik heb problemen met het verwerken van kolommen. Hopelijk benader ik u zo goed. Probleem Het lukt me wel met een code te plaatsen in de controle pagina maar bij de pagina opslaan lopen de cijders weg naar rechts. Helaas weet niet wat ik fout doe. Ik heb de code gebruikt van een andere site St. Janskathedraal. . Please help a hell of a job. Dank voor het meekijken en excuses voor de overlast. Wim --Wim Goossens (overleg) 14 feb 2012 09:47 (CET)

Even een tip[bewerken | brontekst bewerken]

1962rolo, op de pagina met nominaties voor verwijderen wilde u (waarschijnlijk) aangeven dat u een artikel nuweg vond. U deed dit door nuweg neer te zetten. Hierdoor kwam er echter echt een nuweg sjabloon op de verwijderlijst. Wilt u in het vervolg een keer niet het echte sjabloon gebruiken, maar alleen de naam, kijk dan even hoe ik dat nuweg heb neergezet in deze bewerking. MVG Porsche-one Overleg 15 feb 2012 21:05 (CET)

Nog even een tip over nuweg. Een artikel als Ëonwë, waar je gisteren nuweg op plakte is duidelijk géén nuweg. Nuweg is alleen voor expliciete onzin, reclame en auteursrechtenschendingen en het artikel over Ëonwë voldeed absoluut niet aan die criteria. Als je het artikel alsnog wil nomineren, kan je dat via de normale lijst doen. - FakirNLoverleg(Kafir) 17 feb 2012 14:16 (CET) Het artikel is inmiddels verplaatst naar Eönwë. Als je dat bedoelde dan moet je gebruik maken van de functie titel wijzigen (of als dat niet lukt een verzoek doen op Wikipedia:Verzoekpagina_voor_moderatoren/Artikel_verplaatsen). - FakirNLoverleg(Kafir) 17 feb 2012 19:12 (CET) Beste 1962rolo, Pagina’s met overduidelijke reclame, auteursrechten schending (copy paste), werkelijke onzin of alleen maar (grove) fouten bevat en voldoen aan deze criteria , kunnen genomineerd worden voor onmiddellijke verwijdering nuweg|reden. Bij twijfel of als het artikel reeds inhoudelijk bewerkt is door iemand anders, dient het artikel op de lijst te verwijderen pagina's geplaatst te worden volgens de normale procedure. weg|reden Mvg, Lidewij (overleg) 17 feb 2012 20:14 (CET)

Fletcher Hotels[bewerken | brontekst bewerken]

Beste 1962rolo, Mag ik weten waarom de pagina na slechts 7 minuten al op de lijst ter nominatie van verwijdering komt te staan? Het lijkt mij niet meer dan logisch dat deze hotelketen vermeld wordt aangezien alle andere grotere hotelketens van Nederland ook op Wiki staan vermeld. Daarbij wordt er op verschillende pagina's gelinkt naar deze pagina. Mocht de opzet te commercieel zijn ingericht, wat volgens mij niet het geval is, dan hoor ik dit graag.- De voorgaande opmerking werd toegevoegd door 85.151.45.89 (overleg|bijdragen)

Beste 1962rolo, ik merkte dat je deze verwijdernominatie niet op de lijst vermeld hebt, dit heb ik ondertussen gedaan. Mvg DirkVE (overleg) 17 feb 2012 20:41 (CET)

Reclame[bewerken | brontekst bewerken]

Heb je je hoed al opgegeten? Wanneer iemand een artikel maakt, over een willekeurig bedrijf, maar nog niet zo goed de weg weet op Wikipedia, is het wat flauw dat gelijk als reclame weg te zetten. Wellicht is het gewoon een eerste artikel van een beginner, die nog niet precies weet wat we verwachten. We krijgen genoeg echte reclame artikelen, vol met folderpraat, aanprijzingen, etc. Dit was een artikel over een snoepfabriek, waar van alles aan mankeerde, maar ik heb geen folderpraat gezien, ik heb geen aanprijzingen gezien. Of denk jij, dat mensen in de winkel eerst gaan kijken of een fabrikant van een zak snoep wel of niet een Wikipedia artikel hebben, en aan de hand daarvan bepalen wat ze moeten aanschaffen? Want dan zou het wel reclame zijn. Maar zo belangrijk is Wikipedia helemaal niet. Zo belangrijk vinden die 200 vrijwilligers die hun tijd op Wikipedia verdoen Wikipedia, de rest van de wereld vind het niet meer dan een leuke website waar je soms iets op kunt zoeken. edOverleg 18 feb 2012 14:47 (CET)

Zie Overleg gebruiker:Edoderoo#reclame --94.226.91.184 19 feb 2012 10:42 (CET)

Nuweg[bewerken | brontekst bewerken]

Er zijn duidelijke regels wanneer op Wikipedia iets nuweg mag. Ik zie jou enkele malen per dag schrijven mag van mij ook nuweg. Maar zo heeft het nog nooit gewerkt, nuweg is niet iets waarover we gaan stemmen. Nuweg is bedoeld voor zaken die de encyclopedie schaden: copyright schendingen, buitenlandstalige tekstdumps, cyberpesten, onzinartikelen als Pietje eet peop en overduidelijke reclame. Wanneer er ook maar de lichtste twijfel is, gaat het twee weken op de verwijderlijst, ook al weet je soms zeker dat het na die twee weken toch verwijderd zal worden, is dat de procedure, waar niet vanaf geweken wordt. Als jij vind dat iets nuweg moet, dien je dat dus ook met een van de bovenstaande redenen te kunnen onderbouwen. En dan moet het ook echt weg, en dat gebeurt dan niet op de verwijderlijst, maar door er het nuweg-sjabloon op te zetten. Dan komt het artikel hier te staan, en is het meestal ook erg snel verdwenen. Iets wat soms ook als nuweg wordt aangemerkt, zijn her-aangemaakte artikelen die kort geleden al zijn verwijderd. Gisteren als NE verwijderd, en vandaag weer opnieuw aangemaakt. Als de tijd langer duurt (vorig jaar als NE verwijderd) juist niet, want in een jaar tijd is het onderwerp wellicht wel E geworden, of vinden wij (de gebruikersgemeenschap) het wellicht wel E, etc. Dan kun je het op de gewone verwijderlijst zetten als je meent dat het niet kan blijven. Met vriendelijke groet, edOverleg 23 feb 2012 11:15 (CET)

Overgenomen van "http://nl.wikipedia.org/w/index.php?title=Gebruiker:1962rolo/Archief1&oldid=29679999"