Gebruiker:Annevanz

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Annevanz[bewerken | brontekst bewerken]

Hallo, ik ben Anne en ik hou me hier op WikiPedia vooral bezig met artikelen maken over TV-Series voor jongeren en andere bezigheden voor jongeren. Ik ben daar in geintereseerd omdat ik zelf ook tot de groep jongeren behoor en het leuk vind op wat teksten te schrijven en op het web bezig te zijn. Momenteel zit ik op het Atheneum Tweetalig Onderwijs, dit betekent dat ik ruim 65% van de vakken in het Engels krijg. Hierdoor ontwikkel ik me beter in het computer gebeuren. Ook ben ik geintereseerd in HTML en webdesing.


Tweetalig Onderwijs (TTO)[bewerken | brontekst bewerken]

Tweetalig onderwijs (tto) houdt in dat bij niet talenvakken als bijvoorbeeld geschiedenis en biologie een andere taal dan de moedertaal als instructie- en communicatietaal wordt gebruikt. In een tweetalige klas spreken docenten en leerlingen in principe dus geen Nederlands, maar de vreemde taal. Tto heeft twee belangrijke doelen: het vergroten van de taalbeheersing van leerlingen en het verkrijgen van een internationale oriëntatie.

Tto bestaat in Nederland sinds 1989. In schooljaar 2008-2009 zijn er 101 scholen met een tweetalig vwo. Klik hier voor een overzicht van de groei van tto.

Bron; http://www.netwerktto.europeesplatform.nl/