Gebruiker:Beireke1/Kladblok/GC Den Dam

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

GC Den Dam[bewerken | brontekst bewerken]

Gebouw van GC Ten Dam, november 2015.

GC Den Dam is het gemeenschapscentrum in Oudergem. Het is één van de 22 Brusselse gemeenschapscentra, onder voogdij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC). Met de inrichting van gemeenschapscentra ondersteunt de VGC de Vlaamse culturele aanwezigheid in Brussel.

Activiteiten[bewerken | brontekst bewerken]

GC Den Dam organiseert culturele activiteiten, vakantiestages en cursussen, voornamelijk gericht op de lokale bevolking. Het verspreidt informatie over onderwijs en het sociale en culturele aanbod in de gemeente. Den Dam organiseert lessen Nederlands voor anderstaligen en conversatiegroepen voor mensen die hun Nederlands willen oefenen. Daarnaast ondersteunt het ook initiatieven van lokale verenigingen, onder meer door lokalen ter beschikking te stellen. In Den Dam is een dienstencentrum gevestigd waar activiteiten georganiseerd worden die specifiek op senioren zijn gericht. Tevens is er een consultatiebureau van Kind en Gezin.

Infrastructuur[bewerken | brontekst bewerken]

GC De Kroon is gevestigd in een pand op de Waversesteenweg in Oudergem. In 2007 werd beslist om het toenmalige gebouw te slopen en ernaast een nieuw gebouw op te richten.[1] Tijdens de werkzaamheden (vanaf maart 2011) verhuisde GC Den Dam tijdelijk naar andere lokalen op het Gemeenteplein en de Waversesteenweg.[2][3] Op 25 mei 2013 werd naar aanleiding van de veertigste verjaardag van Den Dam de ruwbouw van het nieuwe gemeenschapscentrum ingehuldigd.[4] De officiële opening volgde op zaterdag 4 oktober 2014.[5] Het nieuwe gebouw beschikt over een oppervlakte van ongeveer 1200 m² en omvat onder meer 7 vergader-/cursusruimtes, een keuken en een polyvalente ruimte.[6][7]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]