Gebruiker:Blueknight/SOG/De Wikischim

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
SOG

Overzicht alle pagina's


Vragen en antwoorden[bewerken | brontekst bewerken]

Dit zijn de vragen aan De Wikischim en diens reactie daarop:

  1. Ik begrijp van diverse personen die aan dit project meewerken dat zij niet meer met jou willen samenwerken, en dit ook vaker aan jou hebben laten weten. Zou je mij kunnen uitleggen waardoor dit precies komt? ( Blueknight 22 oktober 2012 22:54 )
    Ik zou zeggen: vraag het ze gewoon zelf. Uit hun reacties blijkt bijv. dat mijn inmenging als ongewenst/ondeskundig e.d. wordt ervaren, of zelfs als een poging tot treiteren. Dat is uitsluitend hun persoonlijke interpretatie. De Wikischim (overleg) 17 jul 2013 17:28 (CEST) P.S. Ik wil hieraan toevoegen dat het voor zover ik me herinner slechts eenmaal is voorgekomen op Wikipedia dat iemand mij letterlijk heeft toegevoegd dat hij "niet meer met mij wilde samenwerken" (de link: [1], overigens n.a.v. van iets dat naar mijn idee wel erg onbenullig was en dat ik nog altijd niet helemaal snap). Het is verder zo dat ik slechts met enkele medegebruikers - m.n. AJW, Beachcomber, Beebringer (niet meer actief), Mdd (ook niet meer actief), helemaal in mijn eerste tijd ook Davin - in het verleden wat nauwer heb samengewerkt. Veelal ging het er daarbij om dat bepaalde artikelen onze gezamenlijke interesse hadden of dat mijn redactionele aanpassingen duidelijk op prijs werden gesteld. De Wikischim (overleg) 20 jul 2013 15:45 (CEST)
    Daaropvolgende discussie, waarbij het beeld dat anderen van gedrag van De Wikischim schetsen en het beeld dat De Wikischim schetst van zijn eigen gedrag op cruciale punten sterk verschillen.
    Zou je alsnog kunnen uitleggen waardoor het komt dat diverse personen die aan dit project meewerken hebben aangegeven niet meer met jou te willen samenwerken? BlueKnight 16 jul 2013 23:04 (CEST)
    Als voor de vorige vraag. De Wikischim (overleg) 17 jul 2013 17:28 (CEST) P.S. Wat is eigenlijk helemaal het verschil tussen deze vraag en de voorgaande? Naar mijn stellige indruk vraag je gewoon 2x exact hetzelfde. De Wikischim (overleg) 20 jul 2013 16:51 (CEST)
    Zou je kunnen benoemen en/of uitleggen waardoor het geschetste beeld onderling verschillen? BlueKnight 16 jul 2013 23:04 (CEST)
    Omdat ik een bepaalde visie heb op sommige zaken, zij vinden soms weer iets heel anders, daar heb ik op zich geen moeite mee verder. Een fraai voorbeeld is bijv. hier te vinden. Ik zou zo een stuk meer links kunnen geven, maar de reden dat ik dit speciaal hier neerzet is dat uit de oudere links naar bewerkingsgeschiedenissen die ik aldaar geef tevens blijkt dat de vaak herhaalde beschuldiging dat ik nooit literatuur zou hebben geraadpleegd bij het schrijven van artikelen (blijkens een opmerking als Ik vermoed dat u nog nooit gedurende uw activiteit op wikipedia ook maar éénmaal gedegen literatuuronderzoek hebt verricht. Met andere woorden: u schendt aan de lopende band de regels WP:VER en WP:GOO) allang aantoonbaar weerlegd is. Eigenlijk heb ik daarom nog steeds geen flauw idee hoe degenen dat beweerden daar nou eigenlijk bij kwamen; het is in feite net zoiets als roepen dat ik nooit bijdragen op discussiepagina's lever! De Wikischim (overleg) 20 jul 2013 23:06 (CEST)
  2. Sindsdien zijn er helaas wel een aantal vervelende incidenten geweest waarbij jij betrokken bent geweest.
    Op welke manier kun jij dergelijke incidenten voorkomen? BlueKnight 16 jul 2013 23:04 (CEST)
    Incidenten kan ik uiteraard nooit van tevoren voorzien. Soms bemoei ik me ergens mee omdat ik het idee heb dat daar iets gebeurt dat niet rechtvaardig is (t.o.v. bepaalde medegebruikers bijv.). Ik zal me daarbij ook best eens vergissen nu en dan, maar ik ben tevens bereid dat gewoon toe te geven. De Wikischim (overleg) 17 jul 2013 17:28 (CEST)
    Op welke manier kan ik dergelijke incidenten voorkomen? BlueKnight 16 jul 2013 23:04 (CEST)
    Die vraag kun je denk ik het beste aan jezelf stellen. De Wikischim (overleg) 17 jul 2013 17:28 (CEST) P.S. natuurlijk een gigantische open deur, maar het concrete antwoord op deze vraag lijkt me dat je gewoon moet doen wat jouzelf het beste lijkt. Daarbij lijkt het me uiteraard zeer aan te bevelen als je eerst heel goed nadenkt over de (mogelijke) consequenties van je beslissingen, het is immers niet zelden voorgekomen dat die achteraf heel anders uitpakten. De Wikischim (overleg) 30 jan 2014 14:40 (CET)
  3. Je schreef: "Toen ik de bijdragen van deze gebruiker verdedigde was ik daar niet van op de hoogte, net zo min als iedereen op dit project (behalve Februari zelf dan). Achteraf kun je dit idd. een minder gelukkige zet noemen, maar iedereen op wikipedia is op deze manier om de tuin geleid. De Wikischim (overleg) 15 feb 2013 10:02 (CET)"
    Stel dat de geschiedenis zich herhaalt, bij een andere gebruiker, op welke manier kunnen ik of anderen jou in korte tijd overtuigen dat je (onbedoeld) ongewenst gedrag aanmoedigt door dit gedrag of betreffende gebruiker te verdedigen? BlueKnight 16 jul 2013 23:04 (CEST)
    Door me duidelijk te laten zien dat een gebruiker copyvio pleegt of op een andere manier de richtlijnen van Wikipedia schendt. In het geval van de gebruiker Februari kon ik dat helemaal niet weten, en velen niet met mij (overigens sta ik nog steeds maar ten dele achter dat zijn artikelen op een speciale lijst zijn gezet, aangezien niet in alle gevallen copyvio is aangetoond. Sommige van zijn artikelen zijn - hoewel doorgaans inhoudelijk mager - overduidelijk géén copyvio, terzijde). De Wikischim (overleg) 17 jul 2013 17:35 (CEST)