Gebruiker:Bryan/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Delain is ook de naam van een Franse gemeente en de naam van een land uit het boek Ogen van de Draak geschreven door Stephen King

Delain is een Nederlandse symphonic metal band, opgericht door Martijn Westerholt, de ex-toetsenist van Within Temptation.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Delain is opgericht in 2002 door Martijn Westerholt. Hij verliet een jaar eerder Within Temptation, wegens de Ziekte van Pfeiffer. Ze brachten in dat jaar ook een demo uit, genaamd Amenity. In 2005 startte de opnames van het debut album, nadat ze door Roadrunner Records gecontracteerd waren.

De band bestaat uit Martijn Westerholt (keyboard) en Charlotte Wessels (zang). Verder is er een liveband, die bestaat uit Ronald Landa (grunts en gitaar), Ray van Lente (gitaar), Rob van der Loo (bass) and Sander Zoer (drums).

Voor hun eerste album Lucidity werden verscheidene gastmuzikanten uitgenodigd: Jan Yrlund van Lacrimosa (gitaar), Ariën van Weesenbeek van God Dethroned (drums), Ad Sluijter van Epica (gitaar), George Oosterhoek (grunts) en Guus Eikens (gitaar), beiden ex-leden van Orphanage, Sharon Den Adel van Within Temptation (zang), Marco Hietala from Nightwish (bass, zang) en Liv Kristine van Leaves' Eyes (zang).

Externe Links[bewerken | brontekst bewerken]