Gebruiker:Chescargot/Alberto Villoldo

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Alberto Villoldo is ...

Hij is oprichter van de Four Winds Society en van de Light Body School en deelt zijn ervaring van oneindigheid en haar vermogen om de mens te helen en te transformeren, om haar te bevrijden van de tijdelijke ketens die het gevangen houden in ziekte en ouderdom.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Halverwege zijn twintiger jaren was Alberto Villoldo klinische professor aan de San Francisco State University, waar hij het Biological Self-Regulation Laboratory leidde. Hij onderzocht er hoe energiegeneeskunde de chemie van de hersenen kon veranderen. Hij maakte een radicale stap op zoek naar een systeem dat verder kijkt dan het neurale hersennetwerk. Hardware werd volgens hem reeds op grote schaal onderzocht en Villoldo wilde leren de geest te programmeren om psychosomatische gezondheid te creëren. Volgens antropologische verhalen zouden over de hele wereld mensen zijn met dergelijke kennis, waaronder de sjamanen.

Villoldo liet het laboratorium voor wat het was en trok het Amazonegebied in, om de mensen te vinden wier kennis meer omvatte dan de meetbare, materiële werkelijkheid van de moderne maatschappij. Mensen die de ruimtes tussen de dingen aanvoelden en de lichtgevende draden waarnamen die al het leven bezielen. Verspreid over de Andes en het Amazonegebied zouden een aantal wijzen of "Earth Keepers" zijn die zich de oude gebruiken herinnerden. Alberto reisde derhalve door dorpen en gehuchten en ontmoette tientallen medicijnmannen en -vrouwen. Het ontbreken van geschreven kennis betekende dat elk dorp haar eigen geneeswijzen kende. Voor meer dan 10 jaar trainde Villoldo met de medicijnmannen in het woud. Bij het helen van zijn eigen zielenwonden bewandelde Alberto het pad van de gewonde genezer en leerde hij oude pijn, verdriet, woede en schaamte om te zetten in bronnen van kracht en mededogen. Vanuit het Amazonegebied trok Alberto langs de kust van Peru, van Nazca, de plaats van gigantische markeringen op de woestijnvloer die krachtdieren en geometrische figuren voorstellen, tot de legendarische Shimbe lagunes in het noorden, waar Peru's beroemdste sjamanen van Peru wonen. In het Titicacameergebied verzamelde hij de verhalen en geneeswijzen van het volk waaruit, volgens de legenden, de Inka zijn ontstaan.

Zodoende zou Villoldo technieken geleerd hebben die het lichaam transformeren, de ziel genezen en de manier waarop we leven en sterven kunnen veranderen. Deze oude leer legt uit dat een Lichtgevend Energieveld (LEF) de mens omringt en fungeert als een matrix of blauwdruk die de gezondheid en levendigheid van het fysieke lichaam in stand houdt.[1]

Bronnen en referenties[bewerken | brontekst bewerken]

Bronnen[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (en) Alberto Villoldo – Biography. The Four Winds. Geraadpleegd op 29 augustus 2023.