Gebruiker:Donald Trung/September Kroeg

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Om één of andere reden was dit bericht direct terug gedraaid, geen reden was gegeven en sinds ik eerder niet de tijd had om te kijken dacht ik gewoon dat er geen interesse was in deze onderwerpen, ik ben van plan om dit bericht aan te passen om dan de belangrijke punten te publiceren maar vanwege tijdnood laat het hier in de oorspronkelijke vorm om er later aan te sleutelen, terugkoppeling welkom op de overleg pagina.

Vanwege een sokpoppenschandaal ben ik nu hier tijdelijk als WikiAsielzoeker (Engels: WikiRefugee) omdat ik op de Engelstalige Wikipedia niet meer mag bewerken, om die reden wil ik wat artikelen waar ik op die Wiki mee bezig was hierheen “mee-migreren”, natuurlijk moeten deze wel aan de standaarden van deze Wiki doen. Sinds ik onterecht werd uitgemaakt voor “spammer” omdat ik een bron te vaak gebruikte wachtte ik eerst met het opstellen van één van deze artikelen. “Bronnen, wat zijn dat dan nou” – De gemiddelde Nederlandstalige Wikipediaan.

”Nou, als je hier alleen komt om ons te beledigen kan je direct weer weg gaan” 😡

Wat ik met die grap bedoel is dat verschillende artikelen zoals deze, deze, deze, deze en deze helemaal geen bronnen hebben. Is verificatie niet belangrijk voor Wikipedia? 🤔 Hier kan je honderd en één statistieken noemen zonder één bron te gebruiken en op de Duitstalige Wikipedia heb je honderd en één bronnen nodig voor één cijfer, dus WikiCulturen verschillen. Nou ik ben dus “een Engelstalige Wikipediaanse WikiAsielzoeker” dus ik zie gewoon dat jullie hier dingen anders doen en persoonlijk staat het mij niet aan dus ga ik de komende tijd op zoek naar bronnen maar sinds 11 September ben ik weer druk bezig met mijn baan dus heb ik hier weinig tijd voor. Dat terzijde behoeve ik hulp met wat artikelen die ik voor die tijd heb opgesteld.

Verder valt het mij op dat lokalisatie op niet-Engelstalige Wiki’s erg van belang is, bijvoorbeeld dit artikel w:nds-nl:Standaard Sjinees in het Twents bevat een heel paragraaf over hoe gelijkwaardig de grammatica van Mandarijn-Chinees is aan het Twents en noemt vele voorbeelden, ook hier in de Nederlandstalige Wikipedia valt mee dit vaak op zoals bij Munthuis wat meer over munthuizen in Nederland gaat dan over... Munthuizen. Sinds ik Chinese kèpèng in het Gronings wil gaan schrijven en het enige “Groningse” dat ik ooit met een Chinese munt heb is dat ik ooit een 500 jaar oude Ming-dynastie munt in een Gronings dorp vond maar dat is nieuwsonwaardig en niet bijzonder sinds overzeese Chinezen deze munten vaak meebrengen en er wekelijks duizend jaar oude Chinese munten in bijv. San Francisco wordt gevonden dus laat ik de lokalisatie maar over aan andere mensen, ik zal wel (maar niet exclusief) naar Nederlandstalige bronnen voor Nederlandstalige Wikipedia zoeken en Groningstalige bronnen voor Nedersaksischtalige Wikipedia maar ik ben niet echt van plan om de artikelen die ik wil vertalen te gaan lokaliseren maar als iemand daar tips voor heeft laat dan graag een berichtje achter op mijn overleg pagina. ✍🏻

Hulp nodig bij deze artikelen[bewerken | brontekst bewerken]

Omdat de enige keren dat ik ooit een Nederlandstalig persoon zie ik hun een loempia in de mond prop is mijn Nederlands wat onbeholpen, om die reden zoek ik graag hulp met het schrijven van artikelen voor de publicatie, ik ben momenteel met 4 bezig maar deze twee had ik in vroeg Augustus “afgemaakt” maar heb nog hulp nodig met taal- en spelfouten en de algemene opmaak.

Spelregels:

1 U mag doen wat u wilt maar bij grote verwijderingen graag eerst overleg op de overleg pagina’s daar uw redenering maken.

2 U mag mij van alles en nog wat vragen en zeggen maar als het over iets inhoudelijks of over het algemeen met de onderwerpen van deze concepten te maken heeft ook dat graag daar bespreken om het centraal te houden.

3 Iedereen mag deze pagina’s publiceren wanneer zij denken dat ze “Wikipedia-waardig” zijn, maar als er twijfels heersen graag deze eerst overleggen.

De artikelen:

Gebruiker:Donald Trung/Riukiuaanse mon 💴

Gebruiker:Donald Trung/Koreaanse mun 💴

WikiProject:Numismatiek[bewerken | brontekst bewerken]

Ik ben verder nog bezig met het oprichten van een nieuwe WikiProject voor numismatische artikelen, als iemand hier interesse heeft in dat soort artikelen (dus over geldzaken) kunt u mij graag helpen met het opzetten van dit project.

Gebruiker:Donald Trung/Wikiproject:Numismatiek 💴

Sent from my Microsoft Lumia 950 XL with Microsoft Windows 10 Mobile 📱. --Donald Trung (Overleg 💬|"Mijn" artikelen 📚) 5 okt 2017 11:07 (CEST)