Gebruiker:Elias Belaen/Kladblok

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Jeff Moss
[[Bestand:
Jeff Moss tijdens DEF CON 2012
|266px|alt=Elias Belaen/Kladblok]]
Algemene informatie
Bijnaam The Dark Tangent
Geboren 1 januari 1975
Californië, Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaan
Bekend van Oprichter van de Black Hat en

DEF CON computerbeveiliging conventies



Jeff Moss, ook wel bekend als The Dark Tangent, (Californië, 1 januari 1975) is een Amerikaans hacker, computer en internet beveiligingsexpert die de Black Hat en DEF CON computerbeveiliging conventies heeft opgericht.

Vroege leven en opleiding[bewerken | brontekst bewerken]

In 1985 kreeg hij zijn eerste computer. Hij was zeer gefascineerd in zijn computer omdat hij niet oud genoeg was om te rijden met een auto of om te stemmen, maar hiermee kon hij wel praten met volwassenen over het hele land.

In 1988 begon hij met studeren aan gonzaga university en in 1992 studeerde hij daar af met een Bachelordiploma in Criminal Justice.

Van 1994 tot 1996 was hij student aan University of Dayton School of Law, maar deze studies heeft hij niet afgemaakt.

Beveiliging conventies[bewerken | brontekst bewerken]

In 1993 richtte hij de eerste DEF CON hacker conventie op. Dit was bedoeld als een afscheidsfeest, maar dit kon plots niet doorgaan, dus hij besloot leden van een Fido hacking-netwerk in Canada uit te nodigen. Het groeide langzaam en vanaf 1999 begon het grote aandacht te krijgen.

In 1997 richtte hij de Black Hat Briefings computer security conference op. Die trekt een verscheidenheid van mensen aan die geïnteresseerd zijn in informatiebeveiliging. Hij verkocht Black Hat in 2005 aan CMP Media, een dochteronderneming van het Britse United Business Media, voor een gerapporteerde $ 13.900.000 USD. DEF CON was niet opgenomen in de verkoop.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Toen hij afgestudeerd was is hij beginnen werken voor Ernst & Young, LLP in hun Information System Security divisie en was directeur bij Secure Computing Corporation, waar hij meegewerkt heeft aan de totstandkoming van de afdeling Professional Services in de Verenigde Staten, Azië en Australië.

Op 28 april 2011 werd Moss aangeduid als de Vice-president en chief security officer van ICANN. In oktober 2013 kondigde hij aan dat hij ging aftreden van zijn functie bij ICANN.

Momenteel bevindt Moss zich in Seattle, Washington. Hij werkt daar als Security Consultant bij een bedrijf dat ingehuurd wordt om de computersystemen van andere bedrijven te testen.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]