Gebruiker:Encycloon/AC

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Herzieningsverzoek uitspraak The Banner[bewerken | brontekst bewerken]


NB: Dit is nog een conceptversie.

Beste Arbitragecommissie,

Sinds 2013 loopt tegen gebruiker The Banner een uitspraak die hem verplicht met andere gebruikers om te gaan "op een wijze die algemeen als beleefd, zakelijk en inhoudelijk wordt gezien" en hem verbiedt "om bewerkingen te doen op WP:RegBlok en de bijbehorende overlegpagina (behalve wanneer hijzelf direct onderdeel is van een blokkeerverzoek)".

Bij dezen breng ik graag de volgende verzoeken onder uw aandacht (vanaf de overlegpagina bij de uitspraak):

Geachte ArbCom, zou u s.v.p. willen overwegen de in deze zaak aan The Banner opgelegde beperking dat hij zich niet op WP:Regblok mag vertonen in zaken waarbij hij niet betrokken is uit te breiden naar alle andere verzoekpagina's voor moderatoren? Zijn bewerkingen daaraan zijn regelmatig evident niet bedoeld als constructieve bijdrage aan de beraadslagingen in kwestie, maar lijken daarentegen juist pogingen om onenigheid aan te wakkeren. Zie hier, hier en hier voor een drietal zeer recente voorbeelden. Mijns inziens is dit project erbij gebaat dat dergelijk intrigantengedrag zo veel mogelijk de kop wordt ingedrukt. Alvast bedankt voor uw tijd en moeite en met vriendelijke groet, Wutsje 21 aug 2015 13:12 (CEST)

Beste ArbCom, ook ik zou een evaluatie van de maatregelen omtrent The Banner op prijs stellen. De huidige "ZBI"-maatregel is naar mijn mening niet afdoende efficiënt, daar het zich alleen op de gevolgen richt - blokkeren werkt niet preventief maar slechts repressief als de discussie al uit de hand gelopen is. Het langere effect van zo'n opgelegde blokkade lijkt ook nihil te zijn, terwijl een zakelijk en beleefd-blokkade zoals vermoedelijk bekend niet altijd zonder controverses en beoordelingsverschillen verloopt.

Wutsje heeft het hierboven over moderatorverzoekpagina's, maar een nomineerverbod zou wat mij betreft ook een overweging zijn. Wat mij betreft kenmerkend is deze bitse reactie richting ondergetekende die nota bene zijn best doet de bezwaren te verhelpen. Voor wat betreft het weigeren in te gaan op vragen/commentaar met betrekking tot een nominatie kan ook deze nominatie genoemd worden. (...) Mvg, Encycloon (overleg) 8 dec 2019 15:14 (CET)

Bij het tweede verzoek kan worden opgemerkt dat de commissie in de zaak Projectverstorend gedrag van The Banner, in haar evaluatie van september 2016, ook reeds de beoordelingslijst een mogelijkheid tot verbetering noemde.

Encycloon (overleg) 5 feb 2020 23:46 (CET)